AA Gent neemt afscheid van Hein Vanhaezebrouck, de meest succesvolle coach uit de clubgeschiedenis

AA Gent neemt afscheid van Hein Vanhaezebrouck, de meest succesvolle coach uit de clubgeschiedenis

Er komt een einde aan het succesverhaal tussen Hein Vanhaezebrouck en AA Gent. Op een speciaal belegde persconferentie kondigde de club aan dat ze de samenwerking met de trainer zullen stopzetten.

Wat lang ondenkbaar was, maar er de laatste dagen toch zat aan te komen, is dan ook gebeurd. AA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan uit elkaar.

Voorzitter Ivan De Witte kondigde vandaag op een persconferentie aan dat de club en de trainer na lange gesprekken hebben besloten om niet verder te gaan met elkaar. “Het respect is groot en we willen onze vriendschap zo houden”, zei De Witte, die Vanhaezebrouck ook dankte voor de voorbije jaren.

“Ik had het gevoel dat het voor mij en de entourage rondom mij te moeilijk werd”, zei de trainer. “En dan moet je soms een pijnlijke beslissing nemen in de hoop dat AA Gent hier beter uitkomt.”

Eerste landstitel

Onder Hein Vanhaezebrouck boekte AA Gent zijn grootste successen. Hij was iets meer dan drie seizoenen trainer van de club en bezorgde hen de eerste titel uit de clubgeschiedenis. Het jaar erna verbaasde AA Gent Europa met een ijzersterke Champions League-campagne.

Dit jaar waren de resultaten heel wat minder. Op de laatste persconferentie liet Hein Vanhaezebrouck zelf al blijken dat hij niet wist of hij het tij nog kon keren.

En nu?

Wat Hein Vanhaezebrouck bij een eventueel vertrek gaat doen is nog niet duidelijk. Op de persconferentie zei hij nog met geen enkele andere club contact te hebben, maar het is geen geheim dat er interesse is van RSC Anderlecht. De recordkampioen en hun trainer René Weiler gingen recent nog uit elkaar en Anderlecht zou graag een trainer hebben die de club mooi laat voetballen. Voorlopig behaalt interim-coach Nicolas Frutos wel resultaten, maar het voetbal is nog niet waar ze bij Anderlecht van dromen.

Wie de succescoach moet opvolgen bij AA Gent is ook nog niet duidelijk. Assistent-coaches Bernd Thijs en Peter Balette nemen zijn taak voorlopig over. Een vaak genoemde opvolger is Felice Mazzu. die behaalde de voorbije jaren goede resultaten bij Sporting Charleroi. Daar ligt hij wel nog onder contract, maar via makelaar Mogi Bayat kan Gent misschien wel iets regelen.

Gesponsorde artikelen