AA Gent schorst Raman en excuseert zich bij holebi’s, boeren … en toch ook de Club Brugge-fans

AA Gent schorst Raman en excuseert zich bij holebi’s, boeren … en toch ook de Club Brugge-fans

Benito Raman is door AA Gent voor onbepaalde tijd geschorst na zijn uitspraken van gisterenavond in het stadion. Hij riep na de zege tegen KV Kortrijk door de microfoon “alle boeren zijn homo’s”, een niet echt professionele verwijzing naar de supporters van rivaal Club Brugge. De Buffalo’s verontschuldigen zich dan ook bij de fans van Club en moesten meteen ook de holebigemeenschap en zelfs de landbouwers hun excuses aanbieden.

“KAA Gent draagt namelijk diversiteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel. KAA Gent wil een club zijn die open staat voor iedereen, getuige daarvan ook onze slogan: We Are One Family, We Are Buffalo“, staat te lezen in een persbericht dat de club uitstuurde.

Holebi’s en landbouwers

De Gentse club verontschuldigt zich in eerste instantie bij de holebigemeenschap en bij de eigen holebi-supporters. Opvallend is dat de club daarna de landbouwgemeenschap excuses aanbiedt, omdat ook zij zich geviseerd kunnen voelen. En pas daarna, als laatste, komen de supporters van Club Brugge aan de beurt. “Tot slot verontschuldigt KAA Gent zich ook bij de supporters van Club Brugge en hopen we dat dit incident de goede verstandhouding tussen de clubs niet in het gedrang brengt.”

Raman wordt voorlopig geschorst door de club. “Om Benito te helpen bij de verdere uitbouw van zijn carrière zal hij ook extra psychologische begeleiding krijgen om verdere incidenten, die een gevolg zijn van zijn jeugdige onbezonnenheid, te voorkomen.” De spelersgroep zal bij monde van Sven Kums een alternatieve straf in overleg met een holebi-organisatie voorstellen.

Gesponsorde artikelen