Left Right
scrollTop top

Aan de kant, Meerkat! Twitter lanceert eigen live-streaming app


Aan de kant, Meerkat! Twitter lanceert eigen live-streaming app

Meerkat, een app waar je live video mee kan streamen, is dé hype van het moment. Livestreamen mag je letterlijk nemen, want achteraf kan je de beelden niet meer herbekijken. Dat kan wél met Periscope, een app die in januari gekocht werd door Twitter. Periscope wordt vandaag gelanceerd voor iPhone.

Het grote probleem met Meerkat is dat de livestream vaak al gedaan is als je er naar wil kijken. De nieuwe app Periscope biedt daar dus een oplossing voor. In grote lijnen is Periscope hetzelfde als Meerkat, maar het heeft enkele extra opties. Het grootste verschil is dat Periscope livestreams kan opslaan zodat je ze laten kan herbekijken.

Detail

Meerkat is in acht weken tijd gebouwd, terwijl Twitter meer dan een jaar aan Periscope heeft gewerkt. En dat merk je. In Periscope zit veel meer detail. Als je met Twitter inlogt, krijg je een lijst te zien met welke video’s op dat moment allemaal aan het streamen zijn. Daaronder vind je recente streams die opgeslagen zijn. Als je wil dat jouw uitzending niet kan herbekeken worden, is dat ook mogelijk. Je kan die functie makkelijk uitschakelen.

Interactief

Daarnaast is Periscope ook interactief. Terwijl je naar een livestream aan het kijken bent, kan je hartjes sturen naar de persoon die aan het filmen is. Die hartjes verschijnen dan onmiddellijk op het scherm en ze zijn zichtbaar voor iedereen die aan het kijken is. Of Periscope de razendsnelle groeier Meerkat echt zal inhalen is voorlopig nog af te wachten, maar het ziet er wel naar uit dat de app een grote speler zal worden.

Periscope is nu beschikbaar voor iPhone is de App Store en in je browser. Aan een Android versie wordt nog gewerkt.

Bron: The Verge


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308