Aangebrande fail: oplichters verkopen laptop aan bejaarde voor 2.300 euro, maar ’t was een croque-monsieurmachine

Aangebrande fail: oplichters verkopen laptop aan bejaarde voor 2.300 euro, maar ’t was een croque-monsieurmachine

Aan de kust zijn er oplichters aan het werk die een 83-jarige man in het zak gezet hebben met een gemene truc. Ze lieten de man 2.300 euro betalen voor een laptop voor zijn zoon. Maar warempel: het bleek op een croque-monsieurtoestel te gaan.

De bejaarde werd dinsdag door twee onbekenden aangesproken aan een bank in Nieuwpoort. Dat melden de kranten van De Persgroep op basis van informatie van Politie Westkust. “Een van de verdachten deed alsof hij een leverancier van laptops was”, meldt de politie. “Hij maakte de 83-jarige man wijs dat zijn zoon bij hem een laptop besteld had, en dat de man die, zoals afgesproken was met de zoon, moest voorschieten.”

2.300 euro

De man haalde maar liefst 2.300 euro van zijn rekening en gaf het geld aan de criminelen. Pas toen hij thuiskwam, had de 83-jarige door dat het om een croque-monsieurmachine ging in plaats van een laptop.

Niet eerste keer

De politie heeft nog een gelijkaardige melding gekregen van een 78-jarige man die door hetzelfde duo aangesproken werd. Die ging niet in op het aanbod.

Wie de mannen opmerkt, wordt aangeraden om 058/533.000 te bellen.

Gesponsorde artikelen