Aanslag met drone en explosieven op Venezolaanse president mislukt: zeven gewonden

Aanslag met drone en explosieven op Venezolaanse president mislukt: zeven gewonden

De Venezolaanse president Nicolás Maduro (Verenigde Socialistsche Partij) heeft een vermoedelijke aanslag overleefd. Met behulp van drones werden er verschillende explosieven afgevuurd tijdens zijn speech op een grote militaire ceremonie in de hoofdstad Caracas. Er zouden wel zeven militairen gewond geraakt zijn.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro (Verenigde Socialistische Partij) kwam enkele uren na het incident op televisie met de mededeling dat de verdachten opgepakt zijn. Ze zouden een extreemrechtse ideologie aanhangen en samenwerken met gelijkgezinden uit Colombia en de Verenigde Staten. Maduro acht de Colombiaanse president Juan Manuel Santos (Sociale Partij van Nationale Eenheid) verantwoordelijk voor de mislukte aanslag. Santos heeft in het verleden al meermaals kritiek geuit op Maduro.

Opgeëist

De daad werd ook nog opgeëist door de actiegroep ‘Soldaten in T-shirts’ (Soldados de Franelas). “We hebben laten zien dat ze kwetsbaar zijn”, schrijven ze op Twitter. “Vandaag is het niet gelukt, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

De minister van Informatie stelt dat de bommen in de buurt van de president gebracht werden door drones. Sommige bronnen zijn het daar echter niet mee eens en stellen dat er een gasfles ontplofte in een flat vlakbij de locatie van de president. Daarna zouden scherpschutters een drone van de staatstelevisie kapotgeschoten hebben.

Duizenden op de vlucht

De vermoedelijke aanslag werd live op televisie uitgezonden. Maduro schrikt op en kijkt naar boven. Daarna wordt er naar de militaire parade overgeschakeld en slaan de militairen even op de vlucht.

Venezuela verkeert nu al enkele jaren in crisis. Honderdduizenden mensen slaan er op de vlucht wegens voedsel- en medicijnentekorten. Maduro ontkent dat hij verantwoordelijk is voor die problemen. Hij noemt de crisis het resultaat van een “economische oorlog” van zijn tegenstanders in het binnen- en buitenland.

Gesponsorde artikelen