Left Right
scrollTop top

A$AP Rocky niet naar Dour en Tomorrowland omdat hij in gevangenis zit


Asap Rocky
© EPA: Asap Rocky

A$AP Rocky annuleert al zijn concerten voor juli. Het komend weekend zou de Amerikaanse rapper op het hoofdpodium van Dour moeten staan, maar dat gaat dus niet door. Hij wordt vervangen door Schoolboy Q, laat Dour weten. A$AP Rocky stond ook op de affiche van Tomorrowland. Rocky zit momenteel in de gevangenis in Zweden waar hij belandde na een vechtpartij.

Het ziet ernaar uit dat A$AP Rocky minstens de hele maand juli in de cel zal doorbrengen. Hij wordt in Zweden verdacht van mishandeling na een straatgevecht in Stockholm. Op beelden van de ruzie is te zien hoe de rapper een man tegen de grond smijt en hem daarna vuistslagen geeft. Ook drie lijfwachten werden gearresteerd.

“Voor onbepaalde tijd in Zweedse cel”

“A$AP Rocky wordt momenteel voor onbepaalde tijd vastgehouden in een Zweedse gevangenis omdat hij zichzelf verdedigd heeft tijdens een geschil dat heeft plaatsgevonden. Vanwege deze ongelukkige situatie, is hij gedwongen om zijn Europese festival- en tourdata in juli te annuleren”, klinkt het in een mededeling op zijn Instagram.

De Instagrampost van A$AP Rocky:

De Zweedse rechtbank vreesde dat Rakim Mayers – zoals A$AP Rocky echt heet – het land zou verlaten als hij vrijgelaten zou worden. Of de Amerikaanse rapper in augustus verder zal kunnen touren, is nog maar zeer de vraag. Ondertussen hebben fans een petitie op poten gezet voor de vrijlating van A$AP Rocky.

De bekendste songs van A$AP Rocky zijn Fuckin’ Problems en L$D. Zijn laatste plaat ‘Testing’ verscheen in 2018.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899