Aardbeving op Italiaans eiland Ischia kost het leven aan twee mensen

Aardbeving op Italiaans eiland Ischia kost het leven aan twee mensen

Een aardbeving met een 4,0 op de schaal van Richter heeft het leven gekost aan twee mensen. Er raakten ook een twintigtal mensen gewond. De aardbeving vond plaats op het eiland Ischia, in het zuiden van Italië.

Het eiland Ischia ligt in de baai van Napels, in het zuiden van Italië. Maandagavond werd de toeristische trekpleister getroffen door een aardbeving van 4,0 op de schaal van Richter. Een aantal gebouwen stortten daardoor in.

Volgens de Italiaanse krant Corriere Della Serra heeft de aardbeving twee mensen gedood en 26 mensen verwond. Drie jonge broers zouden nog onder het puin liggen.

Ziekenhuis geëvacueerd

De belangrijkste gebieden zijn de gemeenten Casamicciola en Lacco Ameno. Zes gebouwen zouden ingestort zijn in Casamicciola, waaronder een kerk. Maar veel andere gebouwen hebben grote scheuren opgelopen, dus ook daar zijn gebouwen zeker nog niet veilig.

Het enige ziekenhuis dat het eiland heeft, is ook door de aardbeving getroffen en moest gedeeltelijk geëvacueerd worden. Ondertussen heeft het ziekenhuis haar deuren wel opnieuw kunnen openen.

Het eiland Ischia ligt voor de kust van Napels

Gesponsorde artikelen