AB Inbev gaat cannabisdrankjes produceren in Canada

AB Inbev gaat cannabisdrankjes produceren in Canada

AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, gaat samenwerken met de Canadese cannabisproducent Tilray. De partners investeren 50 miljoen Amerikaanse dollar (43,5 miljoen euro) in een joint venture. Ze zijn van plan om drankjes te ontwikkelen met cannabis als basisingrediënt.

Het nieuws werd uitgebracht door de Amerikaanse omroep CNBC. AB InBev en Tilray gaan samen drankjes ontwikkelen waar THC (de psychoactieve stof in cannabis) en CBD (een niet-psychoactieve cannabinoïde) in zit. Hun samenwerking blijft voorlopig wel beperkt tot Canada. AB Inbev Canada belooft te werken aan “verantwoordelijke marketing en aan producten met hoge standaarden en kwaliteit”.

(Enkele maanden geleden raakte bekend dat vrouwen sneller verslaafd raken aan cannabis en dat de reden hormonaal is.)

Lang niet de eerste

AB InBev voegt zich bij het rijtje van drankgiganten die investeren in cannabis. Eerder raakte al bekend dat Constellation Brands, het moederbedrijf van Corona, en Coca-Cola zouden inzetten op cannabis. Lagunitas, dat eigendom is van Heineken, introduceerde al een cannabisdrankje in de Amerikaanse staat Californië.

Dat AB Inbev opeens in cannabis investeert, is niet helemaal een verrassing. Zo pleitte ex-AB InBev-topman Chris Burggraeve eerder dit jaar al voor legalisering in België. Waarom dit al dan niet mogelijk is en hoe de situatie in België ligt, lees je hier. Hij richtte zelf al een cannabisbedrijf op in de Verenigde Staten dat inzet op voorgerolde joints en huis-aan-huis bezorging.

(Deze droomjob geeft je 32 euro per uur om marihuana te testen.)

Novartis

Voor Tilray is dit al de tweede cannabisdeal op korte tijd. Eerder deze week raakte nog bekend dat de Canadese cannabisproducent een overeenkomst gesloten had met de farmaceutische gigant Novartis. Ze zijn van plan om medicinale producten op basis van cannabis op de markt te brengen.

istock

Boomende sector

De cannabisindustrie is in Noord-Amerika aan een felle opmars bezig doordat de softdrug gelegaliseerd is in Canada en in een aantal Amerikaanse staten, waaronder Vermont, Nevada en Colorado. Een negatieve bijwerking van die legalisering is dat steeds meer werknemers in de cannabisindustrie onder invloed op het werk verschijnen.

Er zijn in de VS momenteel zowel politieke als economische veranderingen aan de gang. Veel politici en opiniemakers, die zich vroeger als radicaal anti-wiet profileerden, keren nu hun kar, waaronder (in zekere mate) president Donald Trump, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner, New Yorks gouverneur Andrew Cuomo en republikeins senator Mitch McConnell.

Cannabis is zelfs de snelst groeiende sector in de VS. Vorig jaar was er een stijging van 445 procent in het aantal openstaande jobs.

(In Europa is de nieuwe, progressieve regering van Luxemburg van plan om (medicinale) cannabis groen licht te geven.)

Gesponsorde artikelen