Left Right
scrollTop top

AB Inbev zet restafval van alcoholvrij bier om in afwasmiddel


© AB Inbev

AB Inbev, de biergigant achter onder andere Stella Artois, Jupiler, Leffe en Hoegaarden, gaat het afval dat overblijft na het brouwen van alcoholvrij bier verwerken tot afwasmiddel. Daarvoor werkt AB Inbev samen met Ecover, een producent van ecologische schoonmaakproducten. Ook is de biergigant van plan om de graanresten en restalcohol na het brouwen op een duurzame manier in te zetten.

AB Inbev

‘Too Good to Waste’ wordt het eerste afwasmiddel dat voor minstens 25 procent bestaat uit restafval dat overblijft na het brouwen van alcoholvrij bier. Dat meldt onder andere de VRT. “Bier wordt gebrouwen met vier natuurlijke ingrediënten”, klinkt het. “Zorg dragen voor de natuur is een essentiële opdracht voor ons als brouwer.”

“Toen de populariteit van alcoholvrije bieren nog beperkt was, was de restalcohol gewoon een afvalstroom die organisch werd afgebroken.” Voor het afwasmiddel wordt gebruik gemaakt van ethanol en water.

Alcoholvrij steeds populairder

AB Inbev

AB Inbev geeft aan dat alcoholvrije bieren steeds populairder worden. Sindsdien denkt de brouwer steeds meer na over wat te doen met het afval van dat bier. Ecover denkt er ook aan om de komende vijf tot tien jaar nog meer producten te ontwikkelen uit restafval. Zo lopen er onder andere experimenten van producten op basis van CO2-afval.

Alcohol als restproduct

Ook AB InBev heeft plannen om de graanresten en restalcohol die overblijven na het brouwen op een duurzame manier in te zetten. De biergigant slaagde er al in om ethanol om te zetten in biogas voor voertuigen. Op lange termijn wil AB InBev alcohol omvormen van restproduct naar co-product.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810