Left Right
scrollTop top

Officieel: AC/DC is opnieuw actief


AC/DC comeback officieel
© AC/DC

Het is officieel: AC/DC is vanaf heden opnieuw een actieve band. Zanger Brian Johnson, bassist Cliff Williams en drummer Phil Rudd hebben de groep opnieuw vervoegd na een afwezigheid van enkele jaren. De iconische Angus Young zal instaan voor lead gitaar en neefje Stevie Young voor slaggitaar.

De mannen van AC/DC hebben het nieuws bekend gemaakt met een foto op sociale media. Met het bijschrift “are you ready?” is er een nieuw mysterieus ‘PWR-UP’-logo te zien. De naam van een nieuwe plaat of toch maar een nieuwe tour?

Lange pauze

AC/DC stond al een hele tijd op non-actief. Na de release van hun plaat ‘Rock or Bust’ in 2014 ging het bergaf met AC/DC. Zanger Brian Johnson kreeg ernstige gehoorproblemen en werd ook voor de Belgische shows vervangen door Axl Rose van Guns N’ Roses. Eind 2017 overleed slaggitarist Malcolm Young, wat de hoop op een comeback van de band deed wegkwijnen.

Sinds vorig jaar doen er echter vrolijkere berichten over de band de ronde. Zo kondigde Johnson aan dat AC/DC weer actief is met hem aan de micro. Wij vermoeden alvast dat er een nieuwe plaat zit aan te komen.

Rock ’n roll van de bovenste plank

De mannen van AC/DC zijn al vanaf het begin van de band in 1973 geniaal. Hun mission statement: aanstekelijke, onverbloemde rock ’n roll met een harde gitaarsound en een knipoog naar de pioniers, waaronder Chuck Berry, Muddy Waters, de Stones en The Easybeats. In die laatste, Australische band speelde de oudere broer van gitaristen Malcolm en Angus, George Young.

Hij lanceerde zijn jongere broers in het Australische pubcircuit en AC/DC was geboren. Met George aan de knoppen bracht de groep haar eerste drie platen uit: ‘High Voltage’ (1975), ‘T.N.T.’ (1975) en ‘Dirty Deeds Done Dirt Cheap’ (1976). Met ‘Let There Be Rock’ (1977) brak AC/DC internationaal uit en in de drie jaren daarna producete de groep drie van de beste hardrockplaten allertijden: ‘Powerage’ (1978), ‘Highway to Hell’ (1979) en ‘Back in Black’ (1980).

Dat AC/DC kon swingen, is een understatement. De mannen moesten hun ‘dansbaarheid’ vooral hebben van de gitaar van Malcolm. Dat was de fundering van AC/DC. De virtuoze solo’s van broertje Angus daarbovenop en het gegil van Bon Scott en later Brian Jones waren de respectievelijke slagroom en kers.

Verplichte meekwelers: Whole Lotta Rosie, Thunderstruck, Highway To Hell, Back In Black, Hells Bells, You Shook Me All Night Long, High Voltage, T.N.T., Let There Be Rock en Dirty Deeds Done Dirt Cheap.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170