Acteur Billy Miller (43), bekend van ‘Suits’, ‘The Young and the Restless’ en ‘General Hospital’, overleden

In Austin, Texas in de Verenigde Staten is acteur Billy Miller overleden. Miller won in zijn carrière drie Emmy Awards voor zijn rollen in de Amerikaanse soap The Young and the Restless. Bij ons is hij vooral bekend van zijn bijrol in Suits. Billy Miller werd 43 jaar.

William ‘Billy’ Miller werd op 17 september 1979 geboren. Als kind sukkelde hij lang met een tarsale coalitie, een zeldzame aandoening aan de voeten, die hem lang in het ziekenhuis hield. Na zijn studies verhuisde hij naar Los Angeles om het in de entertainmentindustrie te proberen waarmaken. Zijn eerste opdrachten waren als model in reclamespotjes, waaronder voor The Sims.

The Young and the Restless en General Hospital

Na enkele ontgoochelingen door een slecht management stopte hij op zijn 24ste tijdelijk als acteur, om in 2006 dan toch zijn televisiedebuut te maken in CSI: New York. Een jaar later kreeg hij zijn eerste soaprol in All My Children. In 2008 versierde hij zijn grootste rol als Billy Abbott in The Young and the Restless van CBS. Hij zou die rol uiteindelijk zes jaar spelen en kreeg ervoor 5 Emmynominaties, waarvan hij er 3 kon verzilveren. Weggaan bij The Young and the Restless noemde Miller “het moeilijkste wat hij ooit deed”.

Na zijn vertrek stapte hij in 2014 over naar de ziekenhuissoap General Hospital om er Jason Morgan te spelen. In 2017 keerde Steve Burton, die die rol eerder had gespeeld, echter terug als Jason Morgan. Billy Miller bleef toch bij General Hospital, maar speelde vanaf dan twee jaar Drew Cain, de tweelingbroer van Morgan. Ook voor die rol werd hij genomineerd voor een Daytime Emmy Award.

Suits

In tussentijd was Billy Miller ook te zien in Suits. Daar speelde hij met Marcus Specter, de gokverslaafde broer van Harvey Specter (Gabriel Macht). Verder acteerde hij ook nog onder andere in de series Truth Be Told, Ray Donovan en Castle en de film American Sniper.

In een mededeling aan Variety laat het management van Billy Miller weten dat de acteur kampte met een manische depressie toen hij stierf. Hij zou zondag 44 jaar geworden zijn, maar stierf afgelopen vrijdag.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...