Acteur Harrison Ford is binnenkort te zien in het Marvel Cinematic Universe

Het nieuws rond nieuwe Marvelprojecten lijkt maar niet op te houden. Gisteren maakte Marvel Studios namelijk bekend dat het Indiana Jones-acteur Harrison Ford heeft binnengehaald. Hij zal de rol van Thaddeus ‘Thunderbolt’ Ross spelen in de nieuwste Captain America-film.

Dat Marvel Studios de komende jaren nog heel wat plannen heeft, is geen geheim meer. Deze zomer maakte baas Kevin Feige bekend welke projecten er in de toekomst zitten aan te komen. Een van die projecten is de nieuwe film Captain America: New World Order. Daarin zal Sam Wilson (Anthony Mackie) voor het eerst écht te zien zijn als Captain America. Naast hem zal dus ook Harrison Ford opduiken in de nieuwe film.

Captain America: New World Order

Het is ondertussen al zes jaar geleden dat er nog een nieuwe solofilm van Captain America verscheen. Maar daar komt in 2024 verandering in met New World Order. In de Disney+-serie Falcon and the Winter Soldier werd bekend dat Sam Wilson de nieuwe Captain America zou worden. Die zal zijn taak als Cap voor het eerst echt opnemen in de nieuwste film.

Over wat die film precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar wat we wel weten is dat het verder zal gaan op de gebeurtenissen uit de serie. En nu weten we dus ook dat het personage Thaddeus ‘Thunderbolt’ Ross opnieuw zal opduiken in de vorm van acteur Harrison Ford. Ross was eerder al te zien in de film The Incredible Hulk, Captain America: Civil War en Black Widow, maar werd toen gespeeld door acteur William Hurt. Hurt stierf eerder dit jaar. Naast de nieuwe Captain America zou Ford ook te zien zijn in Thunderbolts.

Thunderbolt

Het personage Thaddeus ‘Thunderbolt’ Ross is lid van het Amerikaanse leger en probeerde in het verleden al enkele keren om het de Avengers moeilijk te maken. Dat gebeurde vooral in de film Captain America: Civil War, waar hij Captain America in het gareel probeerde te houden omdat hij niet akkoord ging met de nieuwe Sokovia-akkoorden.

Wat zijn rol in de nieuwe film wordt, valt af te wachten. Maar waar we zeker van mogen zijn, is het feit dat hij een ongezonde obsessie lijkt te hebben met supersoldaten als Captain America, Winter Soldier en U.S. Agent. Naast Harrison Ford en Anthony Mackie zullen ook onder andere Sebastian Stan, Shira Haas (Unorthodox) en Danny Ramirez (Top Gun: Maverick) te zien zijn in de nieuwe film.

Meer
Lees meer...