Actievoerders socialistische vakbond FGTB stoken vuurtje op E40 

Actievoerders socialistische vakbond FGTB stoken vuurtje op E40 

Het is een heuse soep vandaag in Wallonië: de socialistische spoorvakbonden ACOD en CGSP leggen het treinverkeer in zuiden van ons land plat en de socialistische vakbond FGTB, de Franstalige afdeling van het ABVV, houdt een 24-urenstaking in Luik. Van die laatste zijn er zo’n 200-tal actievoerders op de E40 actie gaan voeren. De autostrade is ter hoogte van Herstal, vlak naast Luik, volledig afgesloten in beide richtingen. 

Om 6.10 uur vanochtend besloot een bende manifestanten van de socialistische vakbond in Luik de autostrade op te gaan. De vakbond FGTB houdt er een 24-urenstaking vandaag, waardoor geen enkele bus van Le Tec, de Waalse tegenhanger van De Lijn, al is kunnen uitrijden.

De naar schatting 200 actievoerders blokkeren de E40 ter hoogte van Hertsal, vlakbij Luik. De autostrade is afgesloten in beide richtingen voor alle verkeer. Wanneer de E40 er terug open zal zijn is nog niet geweten. Bovendien maken de actievoerders het er erg bont: ze zouden zelfs al een vuurtje gemaakt hebben met paletten.

Bekijk hier de beelden die VTM Nieuws nam van de actievoerders:

Gesponsorde artikelen