Activiste schildert portret van Donald Trump met … menstrueel bloed 

Activiste schildert portret van Donald Trump met … menstrueel bloed 

Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump krijgt een koekje van eigen deeg, al mag je dat echt niet te letterlijk nemen. Amerikaanse artieste Sarah Levy maakte een heel opmerkelijk portret van de Republikein om hem op zijn plaats te zetten. Levy wachtte tot ze menstrueerde om het bloed te gebruiken als verf. 

Whatever. Zo noemt Sarah Levy het portret van Donald Trump. Ze maakte het kunstwerkje als reactie op de uitspraak van Trump over FOX News-presentatrice Megyn Kelly. Toen de vrouw kritische vrouwen stelde aan de presidentskandidaat insinueerde Trump dat de vrouw haar regels had.

Daar kon Levy niet mee lachen. “Dat Trump denkt dat hij de gezonde werking van vrouwelijke voortplantingsorganen kan gebruiken om de intelligentie van een vrouw te beledigen, is een groot probleem. Dat kan gewoon niet”, zegt ze aan BuzzFeed. Levy wil haar kunstwerk verkopen en wil de opbrengt ervan doneren aan organisaties die vluchtelingen helpen.

Klein weetje: Levy zegt zelf dat het portret er niet meer zo rood uitziet als op de foto. Het zou nu een iets bruinere kleur hebben.

Bron: Metro UK

Gesponsorde artikelen