Actrice die Weinstein als eerste beschuldigde nu ook beticht van aanranding van een minderjarige

Actrice die Weinstein als eerste beschuldigde nu ook beticht van aanranding van een minderjarige

Asia Argento, één van de actrices die als eerste Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie en wangedrag, wordt nu zelf beschuldigd van vergelijkbare feiten. Ze zou een 17-jarige (en dus minderjarige) acteur hebben aangerand en hem geld hebben gegeven als schadevergoeding.

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento, die ooit nog enkele Golden Globes op haar schouw mocht zetten, beschuldigde Harvey Weinstein van seksueel wangedrag maar zou nu ook zelf beschuldigd worden van seksuele intimidatie en aanranding van een minderjarige. Argento zou vier jaar geleden seks hebben gehad met Jimmy Bennett, een acteur die op dat moment slechts 17 jaar oud was.

The New York Times kreeg bestanden doorgestuurd waaruit blijkt dat Argento Bennett ook 380.000 dollar overschreef. In de documenten zijn ook foto’s te vinden van Argento en Bennett in bed, en e-mailverkeer tussen de twee en tussen Argento en haar advocaat.

3.5 miljoen dollar

Volgens de documenten zou Argento seks hebben gehad met Bennett, die op dat moment net zeventien was geworden. De acteur liet haar nadien weten dat “hij zich in de war voelde en walgde over wat er gebeurd was.”

Hij zou er een trauma hebben aan overgehouden: daardoor werkte hij naar eigen zeggen minder. De schadevergoeding die hij vroeg, 3,5 miljoen dollar, was dan ook gericht op het verlies van zijn inkomen en voor emotionele problemen.

Argento zou vervolgens met haar advocaat hebben overlegd, die haar advies heeft gegeven over hoe ze met de situatie moest omgaan. The New York Times beweert ook een betalingsovereenkomst te hebben en Argento zou zo’n 380.000 dollar hebben overgeschreven naar Bennett. Dat was in april van dit jaar.

Harvey Weinstein

In mei had Argento een krachtige speech gegeven op het festival van Cannes. Ze noemde het filmfestival het “jachtterrein van Harvey Weinstein” en beschuldigde hem van verkrachting toen ze 21 was. Samen met twaalf andere actrices sprak ze zich uit over hoe de producer relaties onderhield met actrices. Die speech spoorde de hele #MeToo-beweging aan. Weinstein heeft intussen zes aanklachten voor verkrachting aan z’n broek, die van Argento is daar niet bij.

Noch Bennett, noch Argento wilden reageren op de aantijgingen. Bennett wil volgens zijn woordvoerder focussen “op zijn muziek”. De acteur rijfde op enkele jaren ettelijke miljoenen binnen en had overigens ooit een rol in een film samen met Argento. Sinds enkele jaren gaat het wat minder met zijn acteercarrière.

Gesponsorde artikelen