Left Right
scrollTop top

Actrice Jessica Campbell uit ‘Election’ en ‘Freaks and Geeks’ overleden op 38-jarige leeftijd


Jessica Campbell Freaks and Geeks
© Jessica Campbell in ‘Election’

Jessica Campbell, een voormalige actrice die vooral bekend is geworden voor haar rol in de film Election en de serie Freaks and Geeks, is onverwachts overleden. Ze was pas 38 jaar.

De acteercarrière van Jessica Campbell was van korte duur. De Amerikaanse had namelijk nooit de ambitie om heel haar leven actrice te blijven. Op nog relatief jonge leeftijd schoolde ze zich om tot natuurgeneeskundig arts.

Dat werk deed ze ook op 29 december. Na een werkdag in haar praktijk ging ze die avond naar haar moeder en tante. Die laatste vond haar iets later dood op de vloer van de badkamer. Reanimatie kon niet meer baten. Een exacte doodsoorzaak is er nog niet, al klaagde ze volgens de website TMZ kort voor haar overlijden over een verstopte neus en voelde ze zich ziek.

Election

Haar eerste rol kreeg Jessica Campbell op 10-jarige leeftijd in de tv-film In the Best Interest of the Children, met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol. Zeven jaar later, in 1999, volgde haar doorbraak met de tienerfilm Election. Daarin speelde ze aan de zijde van Reese Witherspoon en Matthew Broderick. Die acteerprestatie leverde haar een Independent Spirit Award voor Best Debut Performance op.

Nadien was Campbell ook nog kort te zien in de serie Freaks and Geeks en in de film The Safety of Objects. Op haar 20 jaar stopte ze met acteren.

Jessica Campbell laat een echtgenoot Daniel en zoon Oliver achter.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…