‘MythBusters’-presentator Adam Savage ontkent seksueel misbruik zusje

Adam Savage
Adam Savage. (Bron: ISOPIX)

Oud-presentator van MythBusters Adam Savage ontkent de beschuldigingen van seksueel misbruik die tegen hem lopen. Volgens zijn nu 51-jarige zus Miranda Pacchiana misbruikte hij haar gedurende hun jeugdjaren. Dinsdag spande de vrouw een rechtszaak aan tegen haar oudere broer.

Volgens Pacchiana vond het misbruik plaats van 1976 tot 1979. Zij was toen tussen 7 en 10 jaar oud. Hij was 9 tot 12 jaar. De familie woonde destijds in Sleepy Hollow, New York.

Ontkenning en steun van familie

In een verklaring, bekend gemaakt door zijn advocaat, ontkent Savage de beschuldigingen van zijn zus. Volgens de andere familieleden kampt de 51-jarige vrouw al jaren met mentale problemen. “Hoewel ik hoop dat mijn zus de hulp krijgt die ze nodig heeft om rust te vinden, moet dit afgelopen zijn. Jarenlang heeft ze mij en mijn familie meedogenloos valselijk beschuldigd tegenover iedereen die het wilde horen. Door voor het geld jarenlang vele gelogen verhalen over ons te delen, heeft ze onze hele familie gemarteld en zichzelf van ons vervreemd”, laat Savage weten.

Eén van die familieleden is de moeder van de twee betrokkenen. “Het maakt me zeer verdrietig dat ik dit moet zeggen, maar mijn dochter kampt met zware mentale gezondheidsproblemen. Het is verschrikkelijk dat ze Adam en onze hele familie hierin meesleept. Adam is een goede man en ik steun hem volledig.”

MythBusters

De oud-presentator maakte begin jaren 2000 furore met het programma MythBusters op Discovery Channel. Samen met zijn kompaan Jamie Hyneman testte de special effects-deskundige allerlei mythen en broodjeaapverhalen op hun waarachtigheid. Aan de hand van wetenschappelijke proeven werden de mythen al dan niet ontkracht. Het programma liep van 2003 tot 2016.

Gesponsorde artikelen