Adidas en Prada werken samen: dit is de collectie

Adidas & Prada
Adidas.com

Mensen die al jarenlang een accessoire willen van Prada aan een betaalbare prijs, worden eindelijk gehoord. Want Adidas werkte samen met het designermerk Prada om een nieuwe collectie te lanceren.

Dat de twee merken zouden samenwerken was al een tijdje bekend. Maar hoe die samenwerking er precies zou uitzien, daarover wilden de twee merken niks lossen. Tot nu. Want nu maakte Adidas op zijn eigen Instagramaccount bekend hoe de collectie eruit zal zien.

Niet creatief

Beide logo’s zijn duidelijk zichtbaar op de spullen. De zwarte logo’s steken namelijk hard af op de witte producten die de merken maakten. Adidas zei het volgende over de collectie: “Een perfecte samensmelting van ongeëvenaard Italiaans vakmanschap met het sportieve dat we van Adidas gewend zijn.”

Als je naar de video op Instagram kijkt, dan vraag je je misschien of hoe creatief de makers geweest zijn. Ons gevoel zegt eigenlijk dat ze niét creatief waren. Want de witte sneakers zijn eigenlijk een soort Adidas Superstar die we natuurlijk al járen kennen. En ook de bowlingtas van Prada gaat al enige tijd mee.

4 december

Volgens het persbericht was de gemeenschappelijke interesse in sportswear een belangrijke factor voor de samenwerking. In 1913 werd Prada opgericht als producent van luxe ledergoederen voor sport en vrije tijd. De collecties die het designermerk nu maakt verwijzen ook nog vaak terug naar de geschiedenis.

Wil je nu zelf ook een artikel uit de collectie bemachtigen? Dat kan vanaf 4 december. Je kan daarvoor online terecht of in verschillende geselecteerde Adidas-winkels. Maar hou er wel rekening mee dat er in totaal maar 700 items wereldwijd gaat. Haal dus die oude tablets en smartphones maar van onder het stof, zodat je meer kans hebt om een item te bemachtigen.

Gesponsorde artikelen