Adieu Marc! Wilmots is geen bondscoach meer

Adieu Marc! Wilmots is geen bondscoach meer

Donald Trump verplaatst de persconferentie over zijn running mate door de aanslag in Nice, de Belgische voetbalbond plant er eentje. De timing had veel beter gekund, maar eindelijk hebben we duidelijkheid over de toekomst van de Rode Duivels. Marc Wilmots is geen bondscoach meer. Na het teleurstellende EK en de nederlaag in de kwartfinale tegen Wales scheiden de wegen van Wilmots en de bond. De positie van de bondscoach was dan ook onhoudbaar geworden.

Het grootste obstakel voor het ontslag van Marc Wilmots was zijn erg lastige contract. Bij een ontslag zou de voetbalbond hem een miljoen euro moeten betalen, maar omgekeerd zou hij hetzelfde moeten doen als hij opstapt. Nu is beslist om het contract te ontbinden. De bond had niets dan lof voor het parcours van Wilmots als trainer bij de Rode Duivels. Hij werd aangesteld toen George Leekens de overstap naar Club Brugge maakte. “Hij bracht de nationale ploeg van de 53ste naar de eerste plaats op de FIFA-ranglijst. En de fans vonden hun liefde voor de Rode Duivels terug”, zegt voorzitter Fran├žois De Keersmaecker.

Maar het teleurstellende EK kan de bond niet door de vingers zien. “De doelstellingen zijn niet bereikt en er is een nieuwe impuls nodig”, gaat De Keersmacker verder. “We moeten met open vizier op zoek gaan naar een nieuwe bondscoach.” Het is volgens de voorzitter de bedoeling dat die tijdens de oefenwedstrijd tegen Spanje, op 1 september, in de dug-out zal zitten. De komende twee weken mogen trainers zich kandidaat stellen voor de functie. Begin augustus zal er dan een evaluatie en gesprek komen met deze kandidaten.

Meer nieuws volgt …

Gesponsorde artikelen