Adil El Arbi & Billal Fallah naar Toronto en Gent met nieuwe film ‘Black’: bekijk de langverwachte trailer!

Adil El Arbi & Billal Fallah naar Toronto en Gent met nieuwe film ‘Black’: bekijk de langverwachte trailer!

Hij kwam eigenlijk gewoon reclame maken voor zijn film Image, maar liep uiteindelijk wel met de overwinning naar huis: De Slimste Mens Ter Wereld zette vorig seizoen cineast Adil El Arbi duidelijk op de kaart en nu heeft hij samen met zijn spitsbroerder Billal Fallah zijn tweede langspeelfilm helemaal klaar. 

Het was werken tegen de klok om Black op tijd klaar te hebben tegen het Toronto International Film Festival (van 10 tot 20 september) waar de film op 11 september in wereldpremière gaat in de selectie ‘Discovery’ (Directors to watch: the future of world cinema). Adil El Arbi tweette pas op 31 augustus dat de film afgewerkt was.

Na Toronto zal Black ook vertoond worden op het 42e Film Fest Gent (13-24 oktober), het meest prestigieuze filmfestival van Vlaanderen.

Moderne Romeo & Juliet

Black is gebaseerd op Black en Back van Dirk Bracke en vertelt het verhaal van de vijftienjarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de bende Black Bronx. Zij wordt verliefd op een jongen met Marokkaanse roots van een rivaliserende bende. Een moderne Romeo & Juliet dus, maar dan wel geplaatst in het Brussel van vandaag, in al zijn multiculturaliteit en met de problemen van vandaag.

Gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke, is dit het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Producer Frank Van Passel heeft het in het persbericht over “een orgie van beeld en muziek en een film die naar de keel grijpt.” En hoewel Image zijn problemen had en geen perfecte film was, was het een belangrijke film, want voor bijna geen budget gemaakt door jonge enthousiaste regisseurs van allochtone afkomst die de problemen in de maatschappij van vandaag niet uit de weg gaan en daarbij vertrekken vanuit hun eigen identiteit, zichzelf. En dat zou wel eens precies kunnen zijn wat we nodig hebben de om in de slaap dommelende Vlaamse cinema – het is niet tegen jou, Robin Pront – waarin we steeds dezelfde namen zien terugkeren wakker te schudden en een toekomst te geven.

De hoofdcast is gevonden door streetcasting, wat het geheel een stuk realistischer maakt. Wie weet is Black wel het begin van een bloeiende acteercarrière voor Martha Canga Antonio of Aboubakr Bensaïhi.

De film is bij ons in de zalen te zien vanaf 11 november.

Gesponsorde artikelen