Adil El Arbi en Billal Fallah tekenen bij belangrijk Amerikaans agentschap

Adil El Arbi en Billal Fallah tekenen bij belangrijk Amerikaans agentschap

Nog deze week konden we melden dat Felix Van Groeningen een eerste opdracht had gekregen via zijn Amerikaanse agentschap C.A.A. (Creative Artists Agency). Bij datzelfde agentschap heeft nu ook het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah getekend.

En nu gaat het plots snel voor de twee regisseurs en vrienden. Onlangs nog werd hun nieuwe film Black op het prestigieuze filmfestival van Toronto bekroond met de Dropbox Discovery Award, een bekroning voor nieuw talent. Het was de enige Europese film op een shortlist van vijf.

Ook commerciële films

En dan kom je natuurlijk in de kijker te staan, zeker op een festival dat niet zo gek veel prijzen uitreikt. Het duo werd dan ook benaderd door verschillende grote filmstudio’s en agentschappen en koos uiteindelijk voor C.A.A. waar de twee volgens Fallah “de beste vibe” voelden.

De deal is nog niet rond op papier, maar de mondelinge afspraak is er al wel. “Seal the deal with a handshake”, zo noemt Billal Fallah het in De Morgen.

En ondertussen was Adil El Arbi op Studio Brussel te horen: “We hebben duidelijk gemaakt dat we naast auteurfilms ook zeker niet vies zijn van commerciële films. Als ze mij morgen vragen voor Bad Boys 3 dan zeg ik direct ja”, zei hij daar.

Brian de Rivera Simon WireImage

Collega’s van Spielberg

Zoals we onlangs ook nog konden schrijven over Felix Van Groeningen is zich aansluiten bij C.A.A. sowieso één van de beste stappen die je kan zetten in Hollywood, want nu worden El Arbi en Fallah niet enkel collega’s van Matthias Schoenaerts – wat een samenwerking waarschijnlijker maakt – en regisseurs Felix Van Groeningen en Michael R. Roskam, maar ook van internationaal grote kleppers als Oliver Stone, Steven Spielberg, J.J. Abrams, Darren Aronofsky en James Cameron bij de regisseurs en Sean Penn, Meryl Streep, Scarlett Johansson, Cate Blanchett, Tom Cruise, Will Smith en George Clooney.

Waarom is dat belangrijk? Wie bij een sterk agentschap zit, weet dat hij goed materiaal zal aangeboden krijgen. En een regisseur die bij zo’n agentschap zit, kan altijd eerst bij de acteurs van dat agentschap aankloppen. En dat maakt dat het regisseren van Bad Boys 3 niet eens zo’n gekke gedachte is.

Black is bij ons te zien vanaf 11 november én net daarvoor ook op het Filmfestival van Gent. In oktober trekt het duo naar de Verenigde Staten om gesprekken te voeren over entuele Hollywoodplannen. Adil El Arbi liet net voor het tekenen van deze deal al weten dat hij nadenkt over en denkt aan een film over Syriëstrijders.

Gesponsorde artikelen