Adverteerders dreigen ermee Facebook te verlaten

Adverteerders dreigen ermee Facebook te verlaten

ISBA, een Britse groep van adverteerders die zo’n 3.000 merken vertegenwoordigt en jaarlijks honderden miljoenen ponden op Facebook spendeert, zal niet langer tolereren dat de bedrijven die het vertegenwoordigt met het sociale netwerk van Mark Zuckerberg worden geassocieerd indien blijkt dat de gegevens van gebruikers zonder hun toelating aan politieke campagnes of andere makelaars werden verkocht. 

De adverteerdersgroep ISBA zal geen geld meer geven aan Facebook als blijkt dat de socialenetwerksite de gegevens van vele gebruikers heeft misbruikt. Cambridge Analytica heeft data van 50 miljoen profielen verkocht zonder hun toelating. Deze week gaan Facebook en ISBA rond de tafel zitten om de kwestie te bespreken. De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg heeft ondertussen zijn excuses aangeboden voor het schandaal.

Niet enkel adverteerders, maar ook financiële groepen gaan niet meer investeren in de aandelen van Facebook, zoals het Scandinavische Nordea en de Duitse Union Investment. Ondertussen ging op Twitter heel wat reacties rond over het verwijderen van Facebookpagina’s met de hashtag ‘#deletefacebook’. Brian Acton, de medestichter van de berichtendienst Whatsapp, verwijderde al zijn pagina. “It is time. #deletefacebook”, tweette hij.

Gesponsorde artikelen