Left Right
scrollTop top

Affiche van Groezrock 2019 krijgt vorm met deze nieuwe legende


Affiche van Groezrock 2019 krijgt vorm met deze nieuwe legende

Groezrock 2019 wordt sowieso een dik feestje. Eerder werd Dropkick Murphys al aangekondigd als headliner voor zaterdag 27 april, op vrijdag 26 april krijgen we Jawbreaker op ons bord. Melodische punk van de bovenste plank!

De line-up van Groezrock 2019 begint aardig vorm te krijgen en wij kunnen niet wachten tot het april is. Eerder werd al onthuld dat Dropkick Murphys op het festival in Meerhout zal pronken. Nu komt daar de legendarische punkgroep Jawbreaker uit de jaren 90 bij.

(Slayer en deze 6 acts werden vorige maand aangekondigd voor Graspop 2019.)

Helden van de emocore

Even meer info voor de jonkies onder u. Jawbreaker was actief van 1986 tot 1996. Ze worden gezien als één van de grondleggers van het subgenre emocore. De ingrediënten: veel melodie, emotionele songteksten en catchy refreinen.

Hun debuutplaat ‘Unfun’ is een absolute mijlpaal in de punkgeschiedenis. Ook de latere studioalbums ‘Bivouac’, ’24 Hour Revenge Therapy’ en ‘Dear You’ worden alom geprezen. Sinds 2017 treedt Jawbreaker weer op en ze klinken frisser dan ooit. Hun bekendste meebrullers zijn Kiss the Bottle, Accident Prone, Chesterfield King, Fireman en Do You Still Hate me?.

(Vorig jaar schrapte Ieperfest een omstreden black metalband onder druk van antifascistische bedreigingen.)

Fleddy Melculy en Millencolin

Bovendien kondigt Groezrock aan dat er volgende week 25 nieuwe namen onthuld worden. Welke groep zou jij graag op het festival zien?

Andere bands die op Groezrock 2019 staan, zijn Millencolin, Neckdeep, Comeback Kid, Bowling for Soup, Eskimo Callboy, Hank von Hell, Fleddy Melculy, Citizen, Mest, Sharptooth en Get The Shot.

(Ons interview met Whispering Sons vlak voor de release van hun nieuwe plaat ‘Image’ lees je hier.)

De aankondiging van Groezrock:

Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…