Left Right
scrollTop top

‘After Life’, de nieuwe Netflix-serie van Ricky Gervais, krijgt release in maart


‘After Life’, de nieuwe Netflix-serie van Ricky Gervais, krijgt release in maart

Netflix heeft de releasedatum bekendgemaakt van de nieuwe miniserie van Ricky Gervais ‘After Life’. De zesdelige serie zal beschikbaar zijn op de streamingdienst vanaf 8 maart. Gervais speelt niet alleen de hoofdrol maar schreef en regisseerde ook. Voor z’n co-sterren rekende hij op een hoop oude bekenden.

In mei van 2018 raakte al bekend dat alleskunner Ricky Gervais aan een nieuwe reeks aan het werken was voor streamingdienst Netflix. En minder dan een jaar later mogen we die serie, die de titel After Life kreeg, al op Netflix verwachten.

Oude bekenden

In After Life zal Ricky Gervais de rol van hoofdpersonage Tony voor zich nemen. Die leidt het perfecte leven tot z’n vrouw Lisa sterft. Eerst twijfelt Tony nog om zelfmoord te plegen, maar uiteindelijk neemt hij een ander drastisch besluit: hij zal de wereld straffen door lang te leven en alles te zeggen en doen waar hij zin in heeft. Hij ziet het zelf als een soort superkracht, niet om zichzelf of iemand anders geven, maar dat wordt lastig wanneer iedereen de vriendelijke man die ze ooit hebben gekend probeert te redden.

Gervais belde voor de andere rollen een hele hoop oude bekenden op. Lisa, de vrouw van hoofdpersonage Tony, zal gespeeld worden door Kerry Godliman. Die vertolkte eerder al Hannah in Derek, een van de vele meesterwerken van de komiek die ook te zien is op Netflix. Tom Basden, die Tony z’n schoonbroer Matt voor z’n rekening zal nemen, kent Gervais dan weer van z’n film David Brent: Life on the Road. Met Ashley Jensen haalt Gervais een van de acteurs uit Extras terug als de verpleegster van de vader van Tony.

Ook Tony Way (bekend van Edge of Tomorrow en een klein rolletje in Game of Thrones), die Tony z’n beste vriend Lenny zal spelen, en David Bradley (die we dan weer kunnen kennen uit de Harry Potter– en Game of Thrones-reeks), die de vader van Tony vertolkt, zullen te zien zijn in de reeks.

Humanity

Ricky Gervais, wiens werk vroeger vooral op BBC te zien was, werkt al langer nauw samen met Netflix. Bij ons zijn niet alleen z’n mockumentary Derek te zien, maar ook de film David Brent: Life on the Road, een film over The Office-hoofdpersonage David Brent. Ook met zijn Netflix-special Humanity gooide de komiek hoge ogen. After Life wordt dus het zoveelste Ricky Gervais-werk op Netflix, en dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Er zijn natuurlijk nog andere toppers te zien op Netflix. Kijk dus zeker ook eens op onze lijst met de 50 beste series op de streamingdienst!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899