Agent die minderjarige meisjes opzocht via Tinder betrapt door Snapchatfilter

Snapchatfilter
GettyImages, Twitter

Snapchat is nog steeds een leuke app om foto’s en filmpjes naar je vrienden te sturen. En dat doen we natuurlijk het liefst van al met een filter. De nieuwste filters van Snapchat kunnen vrouwen in mannen veranderen en omgekeerd. En dat is niet alleen handig, maar ook praktisch, bijvoorbeeld om pedofielen op te sporen.

Je hebt hem waarschijnlijk al getest, de genderbender-filter van Snapchat. Maar nu blijkt dat die filter niet alleen grappig is, maar ook een verrassend nuttige functie heeft. Een student uit Californië is erin geslaagd om met behulp van deze filter een agent, die er pedofiele voorkeuren op nahield op te sporen en op heterdaad te betrappen.

‘Esther’

Ethan, een 20-jarige student uit Californië, gebruikte de Snapchatfilter om een fake-profiel te maken van Esther, een 19-jarige studente. Al snel zocht een 40-jarige agent toenadering. De twee zetten hun gesprek verder op de berichtenapp Kik, vergelijkbaar met WhatsApp.

Daar vertelde ‘Esther’ dat ze gelogen had over haar leeftijd en dat ze eigenlijk maar 16 jaar oud was. Maar daar maakte de agent geen probleem van, integendeel. De gesprekken werden seksueel getinter en de agent vroeg ook of ze konden afspreken.

Geschorst

Op dat moment stapte Ethan met zijn screenshots naar de politie. Vervolgens werd de agent opgepakt op beschuldiging van het contacteren van een minderjarige met het plan om een zware misdaad te begaan.

De man werd voorlopig geschorst en wacht nu op een verdere uitspraak in de zaak. “Dit vermeende misdrijf is, als het waar is, op geen enkele manier een weerspiegeling van waar we als afdeling voor staan, en is een belediging voor de waarden van onze afdeling en ons beroep als geheel”, klinkt het bij de chef van het korps van de agent.

Gesponsorde artikelen