Left Right
scrollTop top

Ai Radja… Belgische voetbalbond gaat vreemd verhaal van dronken Nainggolan ‘onderzoeken’


Ai Radja… Belgische voetbalbond gaat vreemd verhaal van dronken Nainggolan ‘onderzoeken’

De Belgische voetbalbond gaat onderzoeken of een tuchtprocedure nodig is tegen Radja Nainggolan. Die werd door de politie beboet, nadat hij de nacht na de match om 7 uur ’s ochtends positief blies bij een alcoholtest. Het ziet er niet goed uit voor de Rode Duivel, die eerder al onder vuur lag over z’n levensstijl. En z’n communicatie doet er niet veel goeds aan …

Voetballers duiken al eens op in een discotheek. Volgens Het Laatste Nieuws werden de avond na het povere gelijkspel tussen Griekenland en België Rode Duivels gespot in het Antwerpse, Brusselse en Hasseltse nachtleven. Niet abnormaal, blijkbaar worden de interlands ook een beetje beschouwd als vakantie, waarbij na de matchen er vaak wordt doorgezakt. En zeker tussen Griekenland en de match tegen Rusland, wat een overbodige oefenmatch was, hebben de Rode Duivels de bloemetjes eens stevig buiten gezet.

Daarbij heeft Radja Nainggolan dikke pech gehad. Zelf houdt hij het op auto-pech. Feit is dat hij de ochtend na België-Griekenland om 7 uur ’s ochtends positief blies bij een alcoholcontrole in Sint-Niklaas op de N70.

Maar over het hoe en wat blijft Nainggolan bikkelen. Hij zegt zelf dat hij niet dronken gereden heeft, want “ik zat in een stilstaande wagen”. Hij zou een platte band gehad hebben met z’n A1 Audi huurwagen. En een vriend reed, tot de wagen dus pech had. Maar Nainggolan moest wel blazen toen de politie ter plaatse kwam en leverde een positief resultaat.

Vraag is of het er allemaal veel zal toe doen. Het beeld blijft dodelijk: een Rode Duivel die positief blaast om 7 uur in de ochtend. En zeker Nainggolan, die al eerder een moeilijke relatie had met Roberto Martinez, de bondscoach. Want die vond dat Nainggolan niet “fit genoeg was” (lees: niet professioneel genoeg bezig) om geselecteerd te worden. Uitgerekend tegen Griekenland maakte Nainggolan z’n comeback. De kans is groot dat de voetbalbond, minstens symbolisch, een maatregel zal moeten nemen.

Foto op Instagram

En ook de houding van Nainggolan zelf over heel de zaak is vreemd: eerst in alle toonaarden ontkennen, dan radio-interviews geven om z’n “onschuld” uit te schreeuwen, maar die onschuld gaat er dan over dat hij wel positief blies, maar niet dronken reed. Plus, op Instagram postte hij uitdagend een foto met z’n rijbewijs. Dat is niet ingetrokken, iets wat door het Nieuwsblad eerst wel geschreven was. Het gaat om een Italiaans rijbewijs, de Belgische politie trekt geen buitenlandse rijbewijzen in. Maar of het helpt om daarover zo in het offensief te gaan, is maar zeer de vraag.

“Ik zeg u: er zat geen twee promille in mijn bloed, maar ik was desondanks verstandig genoeg om niet zelf meer achter het stuur te kruipen. Daarom reed een vriend, die helemaal nuchter was. Ter hoogte van de N70 kregen we een platte band en zetten we ons uit noodzaak aan de kant van de weg. Mijn vriend is daarop naar zijn nabijgelegen woning gewandeld om een oplossing te zoeken. Tot hij terug was, heb ik gewacht achter het stuur van de auto”, zo vertelt de Rode Duivel aan Het Laatste Nieuws.

En net op dat moment passeert er een politiewagen volgens het verhaal van Nianggolan, en loopt hij tegen de lamp. “Ik zat in een stilstaande wagen, maar toch hebben ze me laten blazen. Ik weet nog steeds niet waarom. Ik heb niet dronken gereden en was dat ook niet van plan.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737