Airbnb laat je je reis vanaf nu in stukjes betalen (als je écht een lang verblijf boekt)

Airbnb laat je je reis vanaf nu in stukjes betalen (als je écht een lang verblijf boekt)

Is het voor jou soms ook even slikken en een maand boterhammen eten als je je Airbnb betaald hebt? Da’s niet meer nodig: je kan je langere verblijf binnenkort in kleinere stukken betalen. Handig voor als je flink op tijd boekt, maar nog even nodig hebt om je fondsen te vergaren. Natuurlijk is er één nadeel: je moet wel een lang verblijf boeken.

Vakantie boeken, dat betekent vooral je verblijf zoeken. Voor veel mensen ook meteen de grootste kost, en dan ga je naar Airbnb om zo toch die villa met zwembad te kunnen betalen. Maar wie lang reist, moet een een manier zoeken om de kosten van die Airbnb direct volledig van z’n kredietkaart te kunnen laten gaan. Een ferme streep door de rekening, zeker als je nog een paar loonstrookjes in je reisfonds wou steken.

Vijftig procent vooraf

Daar is nu een oplossing voor. Airbnb krijgt de optie ‘Vooraf Minder Betalen’ en die doet exact wat dat zegt: je betaalt minder vooraf. Meestal zo’n vijftig procent vooraf, en de rest van het bedrag betaal je dan net voor je check-in.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan het nieuwe systeem verbonden: je moet voor minstens 250 euro boeken én je verblijf moet langer dan 28 dagen duren. Da’s al een heel eind, en dus eigenlijk echt enkel bedoelt voor wie een paar maanden in het buitenland verblijft. Je moet ook minstens twee weken op voorhand reserveren.

Meer spenderen

Airbnb heeft het systeem al even getest en ongeveer veertig procent van de huurders koos voor Vooraf Minder Betalen. Die huurders spendeerden ook meteen substantieel meer aan hun accommodatie, logisch, ze kunnen die kosten ook meer spreiden. Daarmee speelt Airbnb nog wat meer in op de noden van z’n klanten, nadat ook groepsbetalingen mogelijk werden.

Gesponsorde artikelen