Akkoord bereikt: staking op Zaventem voorbij

Akkoord bereikt: staking op Zaventem voorbij

De werknemers van bagage-afhandelaar Aviapartner zijn terug aan de slag op de luchthaven van Zaventem. De werknemers hebben na een spontane staking een akkoord bereikt met de vakbonden en directie. 

De spontane staking begon vrijdagavond rond 16 uur. Het is al lang niet de eerste keer meer dat bagage-afhandelaars het werk neerleggen en daardoor problemen veroorzaken op de luchthaven. Afgelopen zomer was er nog een grote staking van Swissport die voor grote chaos zorgde.

Vertraging

Luchtvaartmaatschappijen die samenwerken met Aviapartner, zoals TUIFly, Ryanair en British Airways, moesten hun passagiers zonder bagage en meestal ook met vertraging laten vliegen. Er werd dan ook aangeraden om alleen maar handbagage mee te nemen, zo schrijft De Standaard.

Niet zelf bagage ophalen

De staking kwam er opnieuw door de zeer hoge werkdruk die de werknemers ervaren, onderbezetting, het gebrek aan opleidingen, veiligheid, … zo zegt Bjorn Vanden Eynde van ACV Transcom aan De Standaard.

De directie van het bedrijf ging samenzitten met de vakbonden en na een moeilijk overleg, zo laat een bron bij de vakbonden weten, is er rond vrijdagavond 23 uur dan toch een akkoord bereikt.

Brussels Airport laat via Twitter weten dat vanaf zaterdag, alles weer normaal zou moeten verlopen. Passagiers die getroffen werden door de staking moeten wachten tot hun vliegmaatschappij contact opneemt en moeten dus niet zelf naar de luchthaven gaan om hun bagage op te halen.

Gesponsorde artikelen