Left Right
scrollTop top

Al 2,5 miljoen views voor de Antwerpse ‘zwarte Harry Potter’, en ook de wereldpers pikt ‘m nu op


Al 2,5 miljoen views voor de Antwerpse ‘zwarte Harry Potter’, en ook de wereldpers pikt ‘m nu op

Je hebt ‘Black Magic’ van het 16-jarige Antwerpse fenomeen Yung Mavu ondertussen vast al wel gehoord, en na het eerste miljoen clicks gaat het hard voor de jongeman. Na wat gefluister over een platendeal heeft ook de internationale pers z’n verhaal opgepikt, en dus blijft het aantal views maar stijgen. Resultaat: dik twee en een half miljoen views en een topplek in de virale rankings. 

Je moet niet écht onder een steen gewoond hebben om Yung Mavu’s Black Magic gemist te hebben, maar het helpt wel. De Harry Potter-rap ontstond als een kort filmpje, dat snel gedeeld werd op Facebook en dus kreeg het een videoclip-vervolg. En die clip ging hard, héél hard: in een mum van tijd vergaarde de 16-jarige Antwerpenaar 1 miljoen views.

Da’s al een hallucinant succes voor een jonge Belg, maar nu lonken ook de platenfirma’s en dat is de internationale pers niet ontgaan. Huffington Post, Inverse, Capital FM, allemaal kopten ze met verhalen over de zwarte Harry. Een virale sensatie, een internetfenomeen, het blijft maar komen. En daarmee geven ze Yung Mavu (echte naam Noah Mavuela) nog een veel groter platform.

Met als resultaat meer dan 2.5 miljoen kijkers en een tweede plaats in de trendinglijsten op ruwweg tien dagen tijd. We kunnen ons geen betere manier voorstellen om je carrière te starten. Watch out, Verenigde Staten, something wicked this way comes.

Allé, nog ééntje om het af te leren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810