Al 4.000 studentes bij ons laten zich betalen voor seksarrangement met oudere, doorgaans getrouwde man

Het fenomeen van studentes die een “sugar daddy” aan de haak slaan en zich laten betalen voor seks blijft groeien. Wereldwijd zijn er nu al meer dan twee miljoen studentes aan universiteiten en hogescholen die zo een centje bijverdienen. In ons land zouden er al meer dan 4.000 zijn. Ze verdienen gemiddeld 21.600 euro per jaar bij met zo’n “arrangement”.

En dat zijn dan alleen nog maar degenen die de grootste site voor zo’n sugar daddy-arrengement gebruiken, SeekingArrangement.com. Het concept: studentes (sugar babies) zoeken een doorgaans oudere man (sugar daddy) die hen financiert in ruil voor seks. 

De sites die zich daar op richten doen gouden zaken. Jaarlijks zien ze hun ledenaantal spectaculair stijgen. Het fenomeen ontstond in de VS, waar in de nasleep van de economische meltdown, toen steeds meer studentes het geld niet meer konden vinden om hun studies te betalen.

Lucratief

Zo’n arrangement kan best lucratief zijn: volgens onderzoek verdienen de studentes die een sugar daddy hebben gemiddeld 21.600 euro per jaar bij daarmee. 

Het fenomeen begint ook over te slaan naar mannelijke studenten: ondertussen maken zij al tien procent uit van de sugar babies. Het zou wel vooral gaan om homoseksuele “arrangementen” is niet duidelijk. “Het aantal sugar mommies kan je op je hand tellen”, zeggen ze bij SeekingArrangement.

Hoger inschrijvingsgeld

En met het stijgend inschrijvingsgeld gaat de zaak niet beteren. Brandon Wade, de CEO van SeekingArrangement, vertelde deze week nog hoe zijn bedrijf vaststelt dat in landen waar het inschrijvingsgeld wordt verhoogd, het aantal actieve leden meteen met dubbele digits vooruitgaat. In Canada, een land waar ze het inschrijvingsgeld optrokken met 13 procent, steeg het aantal sugar babies met 42 procent daardoor bijvoorbeeld.

Niet alle sugar babies zijn studentes. Bij ons zou het gaan om ongeveer 40 procent van de dames die zich laten “onderhouden” door een oudere man. En hoewel SeekingArrangement geen details geeft, valt behoorlijk simpel af te leiden uit hun cijfers dat in ons land ondertussen meer dan 4.000 jonge studerende dames actief zijn als sugar baby.

Luxe

Volgens Brandon Wade mogen we wel niet de fout maken om te denken dat dat voornamelijk meisjes zijn die alleen op die manier hun studies kunnen betalen. Integendeel. “Het is voor velen een manier om makkelijke manier om geld te verdienen, een spaarpot aan te leggen en vooral te kunnen genieten van luxe.”

Uit de cijfers valt ook af te leiden dat de meeste bijklussende studentes het houden op één “weldoener”, maar omgekeerd is dat anders: de mannen die er sugar babies op nahouden, hebben er doorgaans meer dan één.

Banksector

Het profiel van de heren is niet echt een verrassing: ouder en getrouwd of gescheiden, maar ook niet zo oud, want gemiddeld 39 jaar. 26 procent van hen “zitten in zaken”, 10 procent zegt een directiefunctie te hebben. De financiële en banksector herbergt met grote voorsprong de meeste sugar daddies.

Uit onderzoeken blijkt overigens dat de meeste sugar babies wat ze doen niet zien als prostitutie. Voornamelijk omdat ze het bij één man houden en omdat “het niet alleen rond seks draait maar ook gezelschap”.

Meer
Lees meer...