Al acht jaar overleden, maar toch brengt Yasmine een nieuwe single uit

Al acht jaar overleden, maar toch brengt Yasmine een nieuwe single uit

Het is al acht jaar geleden dan zangeres Yasmine plots stierf, maar morgen wordt er een nieuw nummer van de overleden zangeres uitgebracht. De opbrengst van het lied gaat naar Make-A-Wish, een stichting die wensen van kinderen met levensbedreigende ziektes waarmaakt.

België was in shock toen Hilde Rens, de echte naam van zangeres Yasmine, op 25 juli 2009 uit het leven stapte. Maar niemand is haar vergeten, want tal van artiesten houden haar herinnering in leven door nummers te coveren. Ook radiostations draaien nog geregeld liedjes uit haar repertoire.

Make-A-Wish

Nu is een onuitgegeven nummer van Yasmine opgedoken. Het nummer werd in 2008 ingezongen, een jaar voor haar overlijden. Yasmine maakte het nummer tijdens Song City, een event in de buurt van Zottegem waarbij artiesten uit binnen- en buitenland een week lang nummers maakten om dan op het einde van de week de nummers op te voeren tijdens een concert.

Met goedkeuring van de familie van Yasmine werd de demo van het nummer op muziek gezet. Gitarist en producer Eric Melaerts was ook jarenlang een boezemvriend van Yasmine en hij werkte mee aan het nieuwe nummer, ‘Kwart voor Tijd’. “Het was niet evident, maar ik vind het wel kunnen omdat de opbrengst van het lied naar Make-A-Wish gaat”, zegt Melaerts daarover.

Donkere song

“Het was raar om de stem van iemand te horen die al 8 jaar dood is, in de studio was het soms echt happen naar adem”, gaat Eric Melaerts verder. “Maar het is wel een sterke song geworden, donker, heel erg zoals ze was.”

Het nieuwe nummer zal morgen voor het eerst te horen zijn in Spits op Radio 2, tussen 17 en 18 uur. “Of het nummer onvergetelijk wordt, kan ik niet voorspellen. Maar Radio 1 zal er zich wel op storten”, zo zegt Eric Melaerts nog.

Voor wie niet kan wachten tot morgen, is er nog deze parel van Yasmine:

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan ­terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen