Al drie kandidaten om 28.000 klanten van Telenet over te nemen

Er hebben zich intussen al 35.000 mensen ingeschreven voor de groepsaankoop om van telecomprovider te wisselen. Telenet doet voorlopig niet mee, maar initiatiefnemer Kurt Buysse zegt dat concurrenten Proximus, Scarlet en TV-Vlaanderen wel al concrete voorstellen op tafel hebben liggen.

Even ons geheugen opfrissen: toen Telenet vorige maand liet weten dat de prijzen opnieuw zouden worden opgetrokken, kwam er een hele protestbeweging op gang. Het begon met een petitie tegen de prijsverhoging, en die werd intussen al door 80.000 Telenet-klanten ondertekend. Maar initiatiefnemer Kurt Buysse liet het daar niet bij. Hij startte de website groepsofferte.be op, en iedereen die dat wil kon daarop intekenen.

Intussen zijn we enkele weken verder, en Buysse vertelt ons dat hij al 35.000 mensen voor de groepsofferte heeft weten te verzamelen. Onder hen zijn ook ongeveer 20 procent niet-Telenet-klanten. Dat betekent dat er toch zo’n 28.000 klanten zijn die Telenet willen verlaten. 

Drie alternatieven

Vorige week raakte al bekend dat TV-Vlaanderen een concreet voorstel voor de groepsaankoop heeft ingediend. En Buysse heeft nog meer goed nieuws te melden: ook van Proximus en Scarlet heeft hij concrete offertes ontvangen. “Eventuele andere partijen kunnen nog tot eind deze week voorstellen indienen”, zegt Buysse. Daarna wordt dat proces afgesloten, en wordt in de komende weken de technische en praktische kant voorbereid.

Buysse maakt zich sterk dat mensen uiterlijk op 1 februari 2015 zullen kunnen intekenen op het gewenste aanbod. De initiatiefnemer wil wel duidelijk maken dat het niet om een traditionele groepsaankoop gaat. Dat betekent dat de organisatie achter het initiatief geen winnaar zal kiezen, maar iedereen zelf op basis van zijn/haar voorkeur en behoeftes een provider kan kiezen.

Meer
Lees meer...