Al eens gehoord van ‘doga’? Dat is yoga met je hond! 

Al eens gehoord van ‘doga’? Dat is yoga met je hond! 

Yoga komt tegenwoordig in verschillende vormen. Naast gewone yoga bestaat bijvoorbeeld yin yoga, power yoga, yoga met geiten en nu zelfs yoga met honden. Het leuke is dat je daar niet veel voor moet doen … Het draait gewoon om yoga en je hond.

Yoga met je hond, oftewel ‘doga’ wordt al overal ter wereld gepraktiseerd. Maar eigenlijk moet je viervoeter niet veel doen behalve aanwezig zijn en genieten van jouw aandacht.

De bedoeling van doga is om yoga te doen en tegelijk ook bezig te zijn met je huisdier. Soms moet jij bepaalde yogahoudingen aannemen terwijl er honden rond je circuleren. Soms betrek je ook je hond in bepaalde houdingen en stimuleer je zelfs je viervoeter om bepaalde houdingen aan te nemen. Geweldig toch?

Adem in, aai je hond, adem uit …

Een hond die yoga doet, lijkt eigenlijk niet zo logisch. Maar eigenlijk is doga heel leuk voor zowel baasje als beestje. Volgens Mahny Djahanguiri, de Britse doga-oprichter, zijn honden natuurlijke genezers. “Ze weten wat uit balans is en wat niet”, zegt Djahanguiri in Time.

Honden begrijpen misschien niet alle poses, maar ze zullen zeker genieten van jouw aandacht terwijl je ze bij de yogahoudingen helpt. Dankzij doga word je extra gemotiveerd naar de yogales te gaan en daarnaast moet je viervoeter je minder lang missen. Zalig toch?

Bekijk hieronder hoe doga eruit ziet

TE SCHATTIG! <3

Gesponsorde artikelen