Al meer dan 4.000 mensen willen dit weekend meelopen met protestmarsen in Brussel

Al meer dan 4.000 mensen willen dit weekend meelopen met protestmarsen in Brussel

Burgers in Brussel zijn geschokt, verdrietig en voelen zich machteloos na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in metrostation Maalbeek. Velen willen graag iets doen en daarom hebben al duizenden mensen op sociale media aangegeven dat ze willen meelopen met protestmarsen die dit weekend georganiseerd worden. Zondag vindt een ‘Mars tegen de angst’ plaats die start bij de Beurs. En één dag eerder is er een ‘Nationale Rouwmars’ aangekondigd. 

“Iedere Europese burger is aangevallen in zijn rechten en zijn vrijheden. Het is belangrijk om te tonen dat België weigert zich te onderwerpen aan het terrorisme”, aldus woordvoerder van het Europees Parlement Emmanuel Foulon, die het initiatief heeft genomen voor de ‘Mars tegen de angst’ die aanstaande zondag in Brussel plaatsvindt. Deze mars start om 14.00 ’s middags bij de Beurs.

En ook een dag eerder, aanstaande zaterdag, vindt er een mars plaats. Deze wordt georganiseerd door burgers die een event hebben aangemaakt op Facebook onder de naam: PrayForBelgium # Nationale Rouwmars – Say NO to Terrorism. Deze mars zal om 18.00 uur starten bij het Atomium in Brussel. Al meer dan 4.000 mensen hebben aangegeven dat ze willen mee Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel”, luidt het op de Eventpagina.

De aankondiging op Facebook voor de ‘Nationale Rouwmars’

“Anonymous Belgium loopt ook mee”

Ook hacktivistenbeweging Anonymous Belgium zal meelopen, aldus de organisatie.

Gesponsorde artikelen