Al Qaida-erfgenaam Hamza Bin Laden gedood tijdens Amerikaanse antiterreuractie

Hamza Bin Laden
EPA

Hamza Bin Laden, de zoon van voormalig Al Qaida-leider Osama, werd gedood tijdens een Amerikaans antiterreuroperatie in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan in juli. Dat meldt het Witte Huis in een mededeling. Er waren kort na de actie al geruchten over de dood van de Al Qaida-erfgenaam en nu heeft president Donald Trump die dus bevestigd.

De zoon van voormalig Al Qaida-leider Osama Bin Laden werd in juli gedood tijdens een antiterreuroperatie van het Amerikaanse leger. Daar deden toen geruchten over de ronde, maar die zijn nu bevestigd door het Witte Huis. Hamza Bin Laden volgde zijn vader op als leider van de terreurorganisatie toen die stierf in 2011. Dat gebeurde in gelijkaardige omstandigheden.

Het brein achter 9/11

What Happened On September 11
De WTC-torens op 9/11 – YouTube/HBO

Hamza Bin Laden was de jongste zoon van terrorist Osama Bin Laden. Bin Laden Senior was onder andere het brein achter de aanslagen van 11 september 2001. Toen kaapte Al Qaida vier vliegtuigen: twee daarvan boorden zich in de gebouwen van het World Trade Center in New York, de derde crashte in het Pentagon, het gebouw van de Amerikaanse defensie en het laatste stortte neer in de staat Pennsylvania.

Jongste telg uit op wraak

In 2011 kwam Osama Bin Laden om bij een antiterreuroperatie in het Pakistaanse Abbottabad. Zijn jongste telg was toen 22 jaar oud, overleefde de actie en zwoer wraak te nemen voor de dood van zijn vader. Hamza was volgens het Witte Huis verantwoordelijk voor “het plannen en het beheer van verschillende terroristische groepen”.

Gesponsorde artikelen