Album waaraan Mac Miller werkte voor z’n overlijden zal toch uitgebracht worden

Mac Miller
Owen Sweeney / AP

De Amerikaanse rapper Mac Miller overleed op 7 september 2018 aan een overdosis. De rapper, die eigenlijk Malcolm James McCormick heette, stierf aan de gevolgen van een overdosis. Op het moment van zijn overlijden was hij aan het werken aan nieuwe muziek en die zal volgende week dan toch uitgebracht worden.

Mac Miller overleed ondertussen anderhalf jaar geleden aan de gevolgen van een overdosis. De rapper had al langer drugsproblemen. Deze lagen ook aan de basis van de breuk met Ariana Grande, met wie hij twee jaar lang een relatie had.

Mac Miller

Het was een plots overlijden van de rapper, die op dat moment bezig was aan nieuwe muziek. Het album ‘Circles’ was op het moment van zijn overlijden zo goed als klaar. Het moest een “metgezel” worden van het album ‘Swimming’ dat een maand voor zijn overlijden uitkwam.

De familie van Mac Miller laat nu weten op de Instagram van de rapper dat het album toch zal uitkomen op 17 januari. “Het waren twee verschillende stijlen die elkaar complementeerden, zoals een cirkel. Het concept was eigenlijk ‘Swimming in Circles'”, zo legt de familie uit. Daarom willen ze die cirkel nu alsnog vervolledigen, door ‘Circles’ postuum uit te brengen.

View this post on Instagram

Circles. January 17.

A post shared by Mac (@macmiller) on

‘Circles’

Op Instagram geeft de familie meer uitleg over wat we kunnen verwachten van het album. “Mac werkte aan het album met Jon Brion. Hij had na het horen van de eerste demo’s van de nummers zijn volledige kalender leeggehaald om Malcolm te helpen om het album te finetunen. Na zijn dood, heeft Jon zich voorgenomen om ‘Circles’ af te werken op basis van de tijd en conversaties die hij deelde met Malcolm.”

Daarvoor kreeg Jon de steun van de familie van Mac Miller. “We zijn Jon eindeloos dankbaar voor Jon en de anderen die hun best deden om de moeilijke en emotionele taak om dit werk te verzetten. Het was een ingewikkeld proces dat geen juist antwoord heeft, geen duidelijk pad. We wisten enkel dat het belangrijk was voor Malcolm dat de wereld het hoorde.”

De familie eindigt de boodschap met een mededeling voor de fans van Mac Miller. “Bedankt aan alle fans die hem onvoorwaardelijk steunden doorheen de jaren. We missen hem. We moeten ons inbeelden waar Malcolm naartoe ging en appreciëren waar hij was. We hopen dat jullie de tijd nemen om te luisteren. De uitdrukking op z’n gezicht wanneer iedereen luisterde, zegt genoeg.”

Gesponsorde artikelen