Alcatraz pakt uit met Thin Lizzy

Alcatraz pakt uit met Thin Lizzy

Het Kortrijkse metalfestival Alcatraz heeft zonet Thin Lizzy aan de affiche toegevoegd. De band komt z’n vijftigste verjaardag vieren op het festival. Ook de dagindeling van Alcatraz is nu bekend. Alcatraz gaat door van vrijdag 9 tot zondag 11 augustus.

Alcatraz pakt uit met Thin Lizzy. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Ierse hardrockband het daglicht zag en om dat te vieren, speelt de band enkele exclusieve Anniversary Shows.

Thin Lizzy werd in 1969 opgericht door Phil Lynott, Eric Bell en Brian Downey in de Ierse hoofdstad Dublin. Ze braken vier jaar later door met hun eigen interpretatie van de traditionele folksong uit de 17e eeuw, Whiskey In The Jar.

Met platen als ‘Nightlife’, ‘Fighting’ en ‘Jailbreak’ klom Thin Lizzy naar de top, maar in 1983 was hun liedje voorlopig uitgezongen. De band had een moeilijke Japanse tour achter de rug en bassist Phil Lynott kampte met een hardnekkige heroïneverslaving. Die werd hem uiteindelijk fataal. Sinds 1996 is Thin Lizzy met pauzes weer bij elkaar.

Eerder werden voor Alcatraz onder andere Thy Art Is Murder, Decapitated, Mayhem, Napalm Death, Soulfly, Saxon, Flotsam and Jetsam, Metal Church, Voivod, Uriah Heep, Sodom, Deicide, Amenra, Sacred Reich, Meshuggah, Powerwolf en Rose Tattoo aangekondigd.

Dagtickets beschikbaar

Vanaf nu zijn dagtickets voor Alcatraz beschikbaar. Ook hebben de organisatoren al een voorlopige dagindeling bekend gemaakt. Die kan je hier checken.

Dit waren de 20 beste concerten op Alcatraz 2018.

Gesponsorde artikelen