Alexander Skarsgard moest 7.000 (!) calorieën per dag eten voor zijn Tarzan-sixpack

Alexander Skarsgard moest 7.000 (!) calorieën per dag eten voor zijn Tarzan-sixpack

Als je de ‘koning van de jungle’ gaat spelen, dan moét je wel een lijf hebben om U tegen te zeggen. Voor zijn hoofdrol in ‘The Legend of Tarzan’ – en zijn sixpack – moest Alexander Skarsgard dan ook beginnen te trainen als een beest. En ook zijn dieet werd aangepast, want hij moest maar liefst 7.000 (!) calorieën per dag opnemen. Ter vergelijking: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een man ligt tussen 2.200 en 2.800 calorieën …

Drie maanden voor de opnames begonnen, verdriedubbelde de acteur zijn voedselopname en begon hij gewichten tot 11 kilogram te liften. Maar het echte dieet begon pas toen Skarsgard op de set van de film aankwam. Hij volgde nog eens zes maanden een heel strikt dieet, zonder suikers, gluten, tarwe, zuivel en alcohol. Hij moest maar liefst zes maaltijden per dag eten én twee keer per dag een workout doen.

Het ging zelfs zo ver dat hij aan zijn tegenspeelster Margot Robbie (Jane in de film) elke maandagochtend vroeg om de maaltijden te beschrijven die ze in het weekend had gegeten. “Ik herinner me ook nog de dag dat hij een appel mocht eten en hij de appel kuste”, aldus de actrice. “Het raakte me hoe ver je zit als je zo opgewonden raakt als je een stuk fruit ziet.”

Toen de opnames erop zaten, trok Alexander Skarsgard onmiddellijk naar zijn papa in Londen, om er zoveel mogelijk koolhydraten te eten. “Ik heb vier dagen in bed doorgebracht, terwijl ik eten kreeg van m’n papa. Hij kookte pasta’s met heerlijke sauzen, gefrituurde mozzarella en liters bier en wijn. Het was het meest ongelofelijke weekend van mijn leven.”

Check hieronder nog eens de trailer:

Bronnen: Entertainment Weekly, People

Gesponsorde artikelen