Alexis Bledel googlen kan leiden tot schadelijke virussen op je computer

Alexis Bledel
EPA

Mensen die op Google zoeken naar actrice Alexis Bledel moeten goed oppassen. De kans dat zij te maken krijgen met schadelijke software is groot als ze naar de actrice zoeken. Zo kan je stuiten op torrents die gevaarlijk kunnen zijn.

De makers van het antivirusprogramma McAfee waarschuwen voor zoekhits zoals Alexis Bledel. Wanneer mensen op het internet zoeken naar de actrice bestaat de kans dat je botst op schadelijke software zonder dat je het door hebt. Zo vertelde het bedrijf laatst.

‘Gratis’ series kijken

De actrice is tegenwoordig immens populair door haar rollen in The Handsmaid’s Tale en Gilmore Girls. Cybercriminelen maken maar al te graag gebruik van haar populariteit.

Als je zoekt naar Alexis Bledel dan vind je al snel verschillende verdachte links die doorverwijzen naar torrents. Op die manier willen de cybercriminelen je lokken om door te klikken. Als je dat doet, kom je vaak terecht op een website waar je gratis naar The Handmaid’s Tale kan kijken. Dat is in veel gevallen niet waar. Wat je eigenlijk doet, is schadelijke software installeren op je computer zonder dat je het door hebt.

Ook bij Sophie Turner is dat het geval. Aan haar naam worden ook vaak torrents gelinkt die gevaarlijk kunnen zijn. Turner is vooral bekend van haar rol als Sansa Stark uit Game of Thrones.

Ranglijst

Naast Alexis Bledel zijn er nog andere bekendheden waarvoor je moet oppassen op het internet. Op de tweede plaats staat James Cordon. Sophie Turner staat op de derde plaats, gevolgd door Anna Kendrick, Lupita Nyong’o, Jimmy Fallon, Jackie Chan, Lil Wayne, Nicki Minaj en Tessa Thompson.

Het is ondertussen al het dertiende jaar op rij dat de McAfee zo’n ranglijst maakt. Vorig jaar stond actrice Ruby Rose bovenaan de lijst en in 2015 was de Nederlandse dj Armin van Buuren de gevaarlijkste persoon volgens de rangschikking.

Gesponsorde artikelen