Alicia Keys releaset vrijdag eerste plaat in 4 jaar: een voorsmaakje

Alicia Keys nieuw album Alicia
EPA

Fans van Alicia Keys, spring maar een gat in de lucht, want op vrijdag 18 september brengt de zangeres een nieuwe plaat uit. Dat maakt ze zelf bekend in een video op Twitter. Het gaat om haar eerste album in vier jaar tijd. We kunnen nu alvast genieten van haar single Love Looks Better. Nog meer goed nieuws: ze staat op 12 juni 2021 in het Sportpaleis.

Bij het bericht plaatste Alicia Keys een filmpje, waarin Twittergebruikers voorbij komen die zich afvragen wanneer het nieuwe album van de 39-jarige zangeres uitkomt. Op het einde roept en danst ze vrolijk in de camera: “18 september, oh, oh, oh.”

Het nieuwe album van Alicia Keys krijgt de naam ‘Alicia’ en had eigenlijk op 20 maart al het daglicht moeten zien. Door de coronapandemie werd de nieuwe plaat en bijbehorende tour echter uitgesteld, eerst tot 15 mei en later tot een onbepaald moment. Maar vrijdag is het eindelijk zover, dan krijgen we nieuwe muziek van de r&b- en soulzangeres op ons bord. Alicia Keys is op 12 juni 2021 trouwens te zien in het Antwerps Sportpaleis.

(Lees hier meer over de smartphonevrije concerten van Alicia Keys in pre-coronatijden.)

Love Looks Better

Ondertussen loste de zangeres al de single Love Looks Better, die ook op de plaat zal staan. Voor zo’n pracht van een titel krijgen we een krachtige song met een strakke beat, waarin piano en stem nog steeds de échte voortstuwende kracht zijn. Met haar karakteristiek pianospel weet Alicia Keys de song helemaal van haar te maken. Bovendien ademt Love Looks Better helemaal 2020.

In het nummer wisselen dikke beats en rustigere stukjes elkaar af. Een popsong om ‘U’ tegen te zeggen. Dat belooft voor de rest van de plaat!

Gesponsorde artikelen