‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Gilles De Coster het tijdens zijn vorige deelname?

Gisteren begon De Allerslimste Mens ter Wereld aan zijn zesde week. In de eerste aflevering was al te zien hoe Bart Cannaerts wéér overleefde en hoe ex-Slimste Mens Geert Meyfroidt huiswaarts werd gestuurd. Vanavond nemen Cannaerts en Danira Boukhriss Terkessidis het op tegen nog een ex-winnaar, namelijk Gilles De Coster.

We zijn ondertussen al 21 afleveringen ver in De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat er al heel wat sterke kandidaten gesneuveld zijn, maar ook dat er nog een aantal hele sterke zullen volgen.

Zo moesten onder andere Ella Leyers, Gert Verhulst en ex-winnaars Gilles Van BouwelLieven ScheirePeter Van de Veire en Geert Meyfroidt het spel al verlaten. Het lijkt dus niet al te goed te gaan met alle winnaars, en daar zal Gilles De Coster vanavond verandering in proberen brengen. Hij neemt het op tegen Danira Boukhriss Terkessidis en Bart Cannaerts, die ondertussen al aan zijn zestiende (!) deelname zit en daarmee al zeker is van een plek in de grote finale.

Gilles De Coster

Vanavond komt de vijfde ex-winnaar van De Slimste Mens ter Wereld zijn kans wagen. Er lijkt een vloek te hangen over alle ex-winnaars, dus daar zal Gilles De Coster verandering in moeten brengen. De Coster won de editie van 2013. In eerste instantie kwam hij aan 7 deelnames, waarvan hij er 3 won. Uiteindelijk strandde hij tegen zanger Johannes Verschaeve en politica Gwendolyn Rutten.

Maar toch mocht de presentator terugkeren in de finaleweken. Dat deed hij in de derde laatste aflevering. Op zijn weg naar de grote finale versloeg hij nog Jeroom Snelders en Lisa Smolders. In die finale stond hij tegenover Jelle Cleymans en Prem Radhakishun, die hij allebei versloeg.

Jury

Naast Gilles De Coster, Bart Cannaerts en Danira Boukhriss Terkessidis zal er natuurlijk ook weer een jury aanwezig zijn. Die jury bestaat vanavond uit Pedro Elias en Wim Helsen. Zij zaten beide al eerder in de jury en lijken elkaar al goed te kennen. “Wim heeft me ooit eens gewurgd”, klinkt het bij Pedro in een eerste preview.

In een tweede preview draait alles rond nieuwkomer Gilles De Coster. Hij legt namelijk op zijn herkenbare De Mol-manier uit hoe de wedstrijd zal verlopen. Maar één ding is anders: nu zal hij ook zelf moeten meedoen.

Bekijk de preview van de jury hier:

Bekijk de preview met Gilles De Coster hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...