Alles komt terug, zelfs Prison Break

Alles komt terug, zelfs Prison Break

Prison Break liep van 2005 tot 2009, maar laat ons eerlijk zijn: de eerste twee seizoenen waren beduidend beter dan de laatste twee. En toch, als men maar lang genoeg wacht wordt alles legendarisch. Een terugkeer van Prison Break hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel. Er komen tien nieuwe afleveringen, mét de originele hoofdrolspelers Wentworth Miller en Dominic Purcell. 

Prison Break deed het destijds erg goed bij ons op de televisie en dat was niet geheel onterecht. Het gevangenisdrama waarin Michael Scofield zich in de gevangenis laat opsluiten om zijn onterecht beschuldigde en ter dood veroordeelde broer er weer uit te krijgen was bijwijlen nagelbijtend spannend, we vinden Fernando Sucre nog altijd een toffe peer, T-Bag duikt nog altijd soms in onze nachtmerries op en we zijn nog altijd een klein beetje verliefd op gevangenisdokter Sara Tancredi.

Maar wegens – terecht – tegenvallende kijkcijfers trok Fox na het vierde seizoen (2009) de stekker uit de reeks. Nu komt er dus een vervolg dat zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering zal afspelen.De reeks zal tien afleveringen tellen en opnieuw geschreven worden door Paul Scheuring, die ook alle afleveringen van de eerste vier seizoenen schreef. Scheuring gaat focussen op enkele open vragen die tijdens de voorbije seizoenen nooit werden beantwoord.

Een nieuwe hype?

Wij zijn benieuwd of de nieuwe reeks Prison Break zal kunnen doen herleven. Het lijkt een hype om onder stof bedolven reeksen op te graven, met een nieuw (redelijk geruisloos voorbijgegaan) seizoen van 24, dat destijds toch ongemeen populair was, een terugkeer door de grote deur van The X-Files én een vervolg op Twin Peaks (met David Lynch) in de pijplijn.

En omdat we het anders nooit meer gaan kunnen, is dit de ideale gelegenheid om het Prison Break Anthem van Kaye Styles nog eens boven te halen!

Gesponsorde artikelen