Alles wat we al weten over de nieuwe iPhones: draadloos opladen en een betere batterij

Alles wat we al weten over de nieuwe iPhones: draadloos opladen en een betere batterij

Dit najaar komen er opnieuw drie nieuwe modellen van de iPhone op de markt. Apple zelf heeft daar nog geen informatie over gegeven, maar de geruchtenmolen draait erop los. De nieuwe toestellen zou je kunnen gebruiken om draadloos andere aan op te laden en zouden tot 25 procent langer gebruikt kunnen worden zonder opladen.

In maart stelde Apple een hele lijst nieuwe producten voor. En die waren heel divers. Het ging van de nieuwsdienst Apple News+ en de nieuwe manier van betalen met Apple Card tot het gamingabonnement Apple Arcade en de langverwachte televisieservice Apple TV+ (al kwamen we daar bitter weinig over te weten). Naast dit alles zou Apple ook tegen het najaar drie nieuwe modellen van de iPhone uitbrengen en de bestaande telefoons wat updaten.

Geruchten

Geruchten over de functies van de nieuwe iPhones doen al een tijdje de ronde. En voorlopig zal het ook bij geruchten blijven, want Apple heeft nog niets officieels over haar nieuwe telefoontoestellen gelost. Er wordt gefluisterd dat de nieuwe iPhones maar liefst drie camera’s krijgen op hun achterkant, dat er nieuwe functies komen voor de Apple Pencil en dat de 3D-werking ook een stuk uitgebreid zal worden. Maar de nieuwigheden die onze aandacht trekken, beschrijven we hier voor jou.

Opladen en opgeladen worden

Met je nieuwe iPhone zou je binnenkort ook andere toestellen kunnen opladen. En dat helemaal draadloos. De iPhone van je vrienden bijvoorbeeld, of je eigen AirPods. Samsung heeft voor de nieuwe toestellen van 2019 ook al zo’n functie aangekondigd (maar dan wel officieel): de Wireless Powershare, die op de nieuwe Galaxy-modellen komt te zitten.

Langer batterij-leven

De nieuwe Apple-smartphones zouden ook een batterij krijgen die heel wat langer zal werken dan die van de toestellen die nu bestaan. Zo zou de opvolger van de iPhone XS een batterij krijgen waardoor je je telefoon maar liefst 25 procent langer kan gebruiken. Het toestel gaat nu al 9,5 uur mee, maar dat zal dus nog langer worden. De nieuwe XS Max krijgt een kleiner verschil: de batterij zal maar 15 procent langer meegaan. Maar erg is dat niet, want dat toestel kan je nu al 10,5 uur gebruiken. De batterij van de nieuwe iPhone XR zal niet veranderen, want die gaat nu al 11,5 uur mee.

Over het draadloze oplaadstation dat Apple vorig jaar aankondigde, maar niet uitbracht, is nog steeds niets meer geweten.

Update voor de Face-ID

De gezichtsherkenning bij de nieuwe iPhones zou beter moeten werken. Rond de Face-ID-functie doen twee verschillende geruchten de ronde. Zo zou de camera die gebruikt wordt, veel beter worden. In plaats van een bereik van 20 tot 25 centimeter, zou de camera van de nieuwe telefoons verder dan 4,5 meter kunnen gaan. De sensors die je gezicht lezen, krijgen ook een update. Apple zou krachtigere lasers voorzien, waardoor de sensor minder moeite heeft met onzichtbaar licht.

Dan toch USB-C?

Er wordt gefluisterd dat de nieuwe telefoons dan toch een meer universele USB-C-poort zouden krijgen. Dat maakt de toestellen veel gemakkelijker te combineren met andere accessoires en opladers. Maar voorlopig lijkt het erop dat je daar toch nog een tussenstukje voor zal nodig hebben. Het Japanse Mac Otakara ontkende de geruchten namelijk en zei dat de iPhone bij de Lightning-poort zal blijven.

Apple zou ook dit jaar nog een nieuwe MacBook Pro en een 6K monitor uitbrengen.

Snellere draadloze verbindingen

De nieuwe iPhones zouden een hoge LTE-snelheid krijgen, wat wil zeggen dat je mobiel internet sneller zal werken. De telefoons zouden ook verbindingen krijgen met UWB en Wi-Fi 6, dat tot 30 procent sneller internet zou zijn. Die snellere verbindingen moeten de navigatie en het gebruik van reality-functies op je iPhone gemakkelijker maken.

Pexels

Gesponsorde artikelen