Left Right
scrollTop top

Alles wat we al weten over de nieuwe live action remake van de Disney-klassieker Aladdin


Alles wat we al weten over de nieuwe live action remake van de Disney-klassieker Aladdin

Met het overdonderdende succes van de live action remakes van Jungle Book en Beauty and the Beast, zagen ze bij Disney de tijd rijp om ook een hele resem andere animatiefilms van een live action remake te voorzien. Naar welke kijken wij het meeste uit? Aladdin natuurlijk! Daarom lijsten we even op wat er al geweten is over de live action remake van een van de populairste Disney-films ooit.

Dumbo, Mary Poppins, Mulan, De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje, … Al deze Disney-klassiekers krijgen binnenkort een live action remake. Maar de film waar wij het meest naar uitkijken, is toch echt wel Aladdin. Waar velen voor vrezen, is dat de film te veel zal verschillen van het origineel. Zo ging bijvoorbeeld het gerucht de ronde dat de Mulanremake geen muzikale nummers zou gaan hebben. Dat schoot bij enorm veel mensen in het verkeerde keelgat. Daarom lijsten wij al eens alles op wat er al geweten is over de nieuwe Aladdin, zodat je niet voor grote verrassingen komt te staan.

Geen blanken en geen sterren

De grote schrik van velen is dat de live action remake enkel blanke (bekende) acteurs zou bevatten (ondanks dat de originele Aladdin ook enkel blanke stemacteurs had). En die vrees was ook niet ongegrond. Denk maar aan Prince of Persia of The Last Airbender, waar overwegend blanke acteurs eigenlijk Arabische of Aziatische rollen vertolkten. Maar die vrees blijkt geen waarheid te gaan worden. Guy Ritchie, de man aan het roer van de remake, liet zo al aan Collider weten dat hij de film zo authentiek mogelijk wil houden. “Ik wil een diverse versie van de film maken”, zei hij.

Geen blanke acteurs die Jasmine en Aladdin gaan vertolken dus, maar wie wel? Verwacht je alvast niet aan wereldsterren. Disney heeft open audities gehouden, dus iedereen kon zich kandidaat stellen. De acteur die in poleposition ligt om de hoofdrol van Aladdin te strikken, is Armani Salado (Colors of Innocence, Orphannollo). Salado, een Amerikaan maar van Perzische en Dominicaanse afkomst, heeft zo al twee audities gedaan, weet Screenrant. Voor Jasmine zijn er nog geen echte kandidaten bekend, al wordt wel de naam van Jade Thirlwall genoemd. Thirlwall heeft geen acteerachtergrond maar is lid van de meidengroep Little Mix. Zingen kan ze dus zeker en ze is van Jemenitisch en Egyptische afkomst, dus ze past wel zeker binnen het profiel. Al kan haar gebrek aan acteerervaring haar wel parten spelen.

Van Fresh Prince naar Geest

Aladdin is het titelpersonage, maar de show werd in het origineel volledig gestolen door de Geest, een rol die werd geschreven met maar één acteur in gedachten: Robin Williams. Williams overleed echter in augustus 2014, dus hij zal zijn absolute glansprestatie van in het origineel niet kunnen herdoen. Grote schoenen om te vullen natuurlijk, dus zal de rol van de Geest, in tegenstelling tot die van Jasmine en Aladdin, niet naar een relatieve onbekende gaan. Eerst werd komiek Kevin Hart genoemd als mogelijke Geest, maar Disney zou ondertussen al overgestapt zijn op Will Smith. Smith zou de film uiteraard het broodnodige shot starpower geven. Smith heeft naast zijn bekende naam en zijn overduidelijke acteertalent als (ex-)hiphopartiest ook de nodige zangervaring. Van Fresh Prince naar Geest in Aladdin?

Een enorm energetische musical

Ritchie wil de film zo authentiek mogelijk houden, dus ook qua plot en muziek. De live action remake zal zo volgens Sean Bailey, hoofd productie bij Disney, een “highly energized musical” gaan worden. “Er zal enorm rekening gehouden worden met de verwachtingen van de fans”, zo zegt hij. Alan Menken schreef de muziek voor het origineel en deed dat ook voor de recente Beauty and the Beast-remake. Alles wijst er dus op dat Menken ook zal meewerken aan de nieuwe Aladdin.

Er zou al begonnen worden met filmen in juli, en dat zou duren tot januari 2018. De opnames zouden vooral in de Pinewood Studios in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden, maar de producenten hopen ook op locatie te kunnen gaan filmen in Arabische landen. Een releasedatum is er uiteraard nog niet gekend. Maar uit de lijst van komende releases die Disney recent nog bekendmaakte, kan worden afgeleid dat de film er al in november of december 2018 zou kunnen aankomen. Dat is snel, maar we hebben dus nog tijd genoeg om Prince Ali, A Whole New World of Friend Like Me in te oefenen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…