Alles wat we al weten over seizoen 8 van ‘American Horror Story’

Alles wat we al weten over seizoen 8 van ‘American Horror Story’

Het nieuwe seizoen van ‘American Horror Story’ komt later dit jaar uit. En hoewel er altijd mysterieus gedaan wordt over een nieuw seizoen van de reeks, zijn er deze keer toch al een paar dingen gekend. Dit is wat we nu al weten. 

Goed nieuws voor fans van American Horror Story want het achtste seizoen zal binnenkort ingeblikt worden. De opnames gaan vermoedelijk van start op 16 juni. Over het nieuwe seizoen heerst er weer heel wat geheimzinnigheid, maar dit is wat we nu al weten.

Nabije toekomst

American Horror Story staat er natuurlijk voor gekend om steeds een volledig nieuwe setting te creëren voor een nieuw seizoen. En dat zal ook deze keer zo zijn. Voor het eerst zal een seizoen van American Horror Story zich namelijk afspelen in de toekomst, maar dan wel de heel nabije toekomst.

Op een panelgesprek antwoordde Ryan Murphy, de maker van de reeks, op de vraag wanneer het nieuwe seizoen zich afspeelt: “Het speelt zich af in de periode 18 maanden van nu”. Dus nabije toekomst mogen we letterlijk nemen.

American Horror Story: Radioactive?

Over het thema wilde Murphy voorlopig niet veel kwijt, behalve dat het “geïnspireerd zal zijn op fantasy” en ook iets te maken zal hebben met “hogere sferen”, waardoor een vergelijking met de eerdere seizoenen Asylum en Coven natuurlijk niet veraf is.

Maar die vaagheid is natuurlijk buiten de fans gerekend, die haalden hun innerlijke Sherlock naar boven en ontdekten dat Fox een trademark heeft geregistreerd onder de naam American Horror Story: Radioactive. Fans achterhaalden vorig jaar ook op deze manier dat het zevende seizoen Cult ging heten.

Als Radioactive daadwerkelijk de naam van het nieuwe seizoen wordt, zal het volgens verschillende fantheorieën naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden na een nucleaire ramp. Waarbij we het leven van de overlevenden zullen volgen. Een dergelijk scenario is iets waar fans al langer van dromen dus kan het goed zijn dat de makers naar deze wens van hun kijkers geluisterd hebben en dus voor een rampscenario kunnen gaan.

Cast

Ook over de cast is al heel wat geweten. Zo keren naar goede gewoonte Sarah Paulson en Evan Peters terug in het achtste seizoen. Paulson en Peters zijn de enige acteurs die al in alle seizoenen van American Horror Story te zien waren en zullen voor het achtste seizoen ook elk een aflevering regisseren.

Verder zullen we ook Kathy Bates, Adina Porter en Cheyenne Jackson terugzien. Zij speelden ook al mee in verschillende seizoenen van American Horror Story. En ook Billy Eichner en Leslie Grossman, die in het laatste seizoen aan de cast werden toegevoegd zullen terugkeren voor seizoen 8.

Een opvallende nieuwkomer is de legendarische actrice Joan Collins, die vooral bekend werd door haar rol in Dynasty. Of grote AHS-oudgedienden zoals Lady Gaga, Emma Roberts of Matt Bomer terugkeren, is nog niet geweten.

Minderheden

Over de rolverdeling zelf is nog niet veel geweten, behalve dan over het personage van Evan Peters. Hij zou voor de komische noot zorgen in het seizoen en de rol van een kapper voor zijn rekening nemen. Ryan Murphy heeft dat beslist omdat Peters in het laatste seizoen van American Horror Story, Cult, een zware rol voor z’n rekening had genomen. In dat seizoen kroop Evan Peters in de huid van Kai Andersen, het psychopatisch hoofd van een sekte. “Die rol was heel belastend voor Evan, daarom wil ik hem nu een lichtere rol geven”, klinkt het bij Murphy.

Over de personages van Sarah Paulson en Kathy Bates is minder geweten. Wel wilde Ryan Murphy al kwijt dat ook zij hoofdrollen zullen spelen en dat hun personages deel uitmaken van een minderheidsgroep. Zo zijn er geruchten dat Sarah Paulson een buitenbeugel zou dragen.

Wanneer het seizoen zal starten, is nog niet geweten, maar Ryan Murphy loste al wel dat het voor de kerstperiode zal zijn.

Gesponsorde artikelen