Alles wat we nu al weten over de trouwjurk van Meghan Markle

Alles wat we nu al weten over de trouwjurk van Meghan Markle

De ‘royal wedding’ komt nu langzaam dichterbij. Er wordt heel wat gespeculeerd en geschreven. Wij lijsten even voor je op wat we nu al weten over de trouwjurk van Meghan Markle. Dat ze er fantastisch zal uitzien, daar twijfelen we niet aan!

Het huwelijk zal doorgaan op 19 mei. Om een echte royalty te worden, liet Meghan zich al dopen en er werden prachtige uitnodigingen verzonden. Maar de hamvraag die bij de halve wereld op de lippen ligt, is: “Hoe zal de trouwjurk van de toekomstige vrouw van Harry eruitzien?”

2 jurken

Meghan zal niet één, maar twee jurken dragen op de grote dag: eentje voor de officiële ceremonie en eentje voor de receptie. Dat meldt Cosmopolitan. Ondanks de geruchten, zal Victoria Beckham niet de ontwerper van de jurk zijn. Harry’s verloofde droeg onlangs een jumper van haar collectie, maar Victoria ontkende zelf in de Engelstalige krant The Guardian dat zij de designer is van het trouwkleed.

Wie zou dan wel de jurk ontwerpen? Een eerste optie is het modehuis Ralph & Russo, van wie Meghan in haar verlovingsfoto’s een design droeg. Een andere kandidaat is Roland Mouret, een goede vriend van Harry’s toekomstige bruid. Mouret weigerde bovendien te reageren op de geruchten dat hij de trouwjurk zou ontwerpen. Ook Alexander McQueen is een mogelijkheid. Het prachtige trouwkleed van Kate Middleton was immers van hem. In december vorig jaar circuleerden er bovendien al schetsen van Inbal Dror. Tenslotte vermoeden sommigen dat Meghan Markle het bij haar favoriete merken en ontwerpers zal houden: Erdem en Jenny Packham.

Hoe zal de jurk eruit zien?

Dat Meghan en Harry niet alles volledig volgens het boekje doen, dat weten we al. Toch zal de trouwjurk uiteindelijk wel traditioneel zijn. Dat zegt royalty watcher Kate Nicholl aan de website InStyle. “Meghan is fan van kant”, voegt ze nog toe. In 2016 vertelde Meghan zelf aan Glamour dat ze het liefst romantische trouwjurken ziet. Hoe dan ook, de outfit zal vermoedelijk niet lijken op Meghan’s eerste trouwjurk. Die was strapless en bezet met steentje rond haar taille. Wij zijn alvast benieuwd!

Prins Harry zal, net als zijn broer, gekleed gaan in een militair uniform.

Kostprijs?

Er doen geruchten de ronde dat de jurk van Meghan duurder zou zijn dan die van Kate. Maar dat lijkt Nicholl vrij onlogisch. “De jurk van Kate kostte 150.000 Britse pond (of 171.147 euro). Dat bedrag werd betaald door Kate’s ouders, Carol en Michael Middleton. Het is heel onwaarschijnlijk dat Meghan zoveel gaat betalen en dus de toekomstige queen de loef zal afsteken.”

Welke jurk Meghan ook zal dragen, wij kunnen alvast niet wachten!

Gesponsorde artikelen