Alles wordt duidelijk in de trailer voor aflevering 3 van Game of Thrones

Alles wordt duidelijk in de trailer voor aflevering 3 van Game of Thrones

De ontmoeting waar ‘Game of Thrones’-fans al zes seizoenen op wachten, kwam er niet in de eerste en niet in de tweede aflevering. Maar in de trailer van aflevering 3 zijn er duidelijk aanwijzingen dat het dit keer wel raak zal zijn. Opgepast voor spoilers uit aflevering 2 en de trailer voor aflevering 3!

In aflevering 2 zagen we een belangrijke ontmoeting, tussen Arya en haar wolf Nymeria, maar het was niet de ontmoeting waar fans op zaten te wachten. Die belooft er aan te komen in aflevering 3, althans als we de trailer mogen geloven. Ook Euron kan eindelijk zijn ‘gift‘ aan Cersei geven en het gevecht om Casterly Rock begint.

Euron heeft een cadeau voor Cersei

In het eerste deel van de trailer zien we Euron die als een held onthaald wordt in King’s Landing. Hij beloofde Cersei een cadeau en komt dat nu presenteren. Op het einde van aflevering 2 nam hij Ellaria Sand, haar dochter Tyene en Yara Greyjoy gevangen. Euron ving zo twee vliegen in één klap: Yara kan hij nu straffen voor haar verraad en Ellaria en haar dochter zijn het ideale cadeau voor Cersei. In seizoen 5, nam Ellaria Sand afscheid van Myrcella, de dochter van Cersei, met een dodelijke kus. Het gif op haar lippen zorgde ervoor dat Myrcella in een doodskist thuiskwam.

In de trailer zien we dat Euron naast de teugels van zijn paard ook iets anders voorttrekt. Rechts onderaan in beeld is nog net te zien hoe twee vrouwen met donker haar worden uitgejouwd door het volk: Yara en Ellaria? Of Cersei haar cadeau zal accepteren is niet zo vanzelfsprekend. In de korte inhoud van de aflevering staat namelijk: “Daenerys holds court. Cersei returns a gift. Jaime learns from his mistakes.” Hopelijk heeft Euron het bonnetje bijgehouden.

Eerste beelden van Casterly Rock

De rest van de trailer focust op de slag om Casterly Rock, de thuishaven van de Lannisters. Dat is goed nieuws voor fans van kastelen, want dit zal de eerste keer zijn dat we Casterly Rock te zien krijgen in de reeks. Het kasteel wordt in de boeken niet uitgebreid omschreven, maar we weten dat het op een gigantische rots is gebouwd en dat de opnames ervan in Spanje plaatsvonden. In de trailer zien we het leger van Lannisters en Tarly’s die samen vechten tegen de Unsullied. In de synopsis staat dat Jamie van zijn fouten leert, maar of het gaat om een fout die op dat moment gemaakt wordt of een uit het verleden, is niet duidelijk.

Dé ontmoeting

In het laatste deel van de trailer zien we hoe Jon Snow, aan de zijde van Davos de troonzaal van Dragonstone binnenwandelt. Hij kijkt er naar Daenerys die op de troon zit. De kans is groot dat het niet enkel bij staren blijft, want in de korte inhoud staat dat “Daenerys hof houdt” in aflevering 3.

Gesponsorde artikelen