Als het bij Tinder niet lukt: dit is de exclusieve datingapp waar je absoluut lid van wil zijn

Tinder is nog steeds de populairste dating app ter wereld, maar misschien moet je binnenkort toch eens overwegen om The League te proberen. Tenminste als je succesvol bent in het leven, en dan bedoelen we vooral professioneel. Deze app is zo exclusief dat het algoritme bepaalt of je cool en ambitieus genoeg bent voor een relatie met een andere gebruiker.

Het is de app waar je als single gewoon absoluut lid van wil worden, al is het maar omdat je jezelf dan terecht een beetje speciaal mag voelen. De app beschikt namelijk over een code, een algoritme, dat zal bepalen of je geselecteerd wordt. De meeste leden zijn gebruikers met een hoog diploma, ergens achteraan in hun twintiger jaren. Je vindt er vooral jonge dokters, advocaten en andere intelligente figuren. Het doel van de app is de meest gemotiveerde singles in grote steden samen te brengen.

Waarom beter?

Voorlopig draait enkel de betaversie van de app, zodat het al helemaal moeilijk is om lid te worden. Het grootste verschil met bekende dating apps zoals Tinder is het feit dat The League geen gebruik maakt van Facebook, maar wel van je account op LinkedIn. Het algoritme scant dat soort netwerksites om te zien hoe belangrijk je carrière voor je is. En als werk op de eerste plaats komt, dan maak je een goede kans om hoog te scoren.

Natuurlijk belooft de app alles te doen waar andere falen. Zo zal je profiel enkel zichtbaar zijn voor mensen die aan jouw voorkeuren voldoen. En zelf zie je ook alleen singles die goed bij je zouden kunnen passen. Niemand is fake, alle profielen zijn eerlijk ingevuld. Dus je kan simpelweg niet liegen over je diploma’s. En ook niet onbelangrijk: je gegevens worden niet aan derden doorgespeeld, zodat je vrienden, collega’s en ook bedrijven niet kunnen zien dat je op zoek bent naar een lief.

19 koppels

Op dit moment staan ruim 75.000 mensen op de wachtlijst van de van oorsprong Amerikaanse app, en in België zijn we er nog niets mee. The League draait al in San Francisco, maar weldra zullen New York en Londen volgen. Het kan zeker een hit worden, een soort Tinder voor de elite. De app haalde al 2,1 miljoen dollar op. Wie lid is kan één ticket aan een vriend schenken. Ongeveer de helft van de huidige leden is op die manier binnen geraakt.

Sinds november heeft de app al 20.000 mensen gematched, uiteindelijk zijn er 19 echte koppels uit voortgekomen. Dat is nog niet veel, maar bedenker Amanda Bradford gelooft in het succes van haar app. “Werk en school zijn de belangrijkste plaatsen waar twintigers elkaar ontmoeten. Dus het is logisch dat we daar een datinggemeenschap creëren”, zegt ze.

Iedere dag krijg je een handvol matches toegestuurd, zodat je geen overvloed aan profielen te zien krijgt. Om 17 uur is het echter happy hour en dan komt een lading nieuwe matches binnen. Je krijgt overigens geen collega’s te zien, die worden door de app zorgvuldig gefilterd. Dus als je toch stiekem een crush op een collega hebt, dan kan je het nog altijd beter vragen in plaats The League in te schakelen.

Meer
Lees meer...