Left Right
scrollTop top

Als het van de Britten afhangt, zullen we na de Brexit toch geen visum nodig hebben om naar het VK te reizen


Als het van de Britten afhangt, zullen we na de Brexit toch geen visum nodig hebben om naar het VK te reizen

Na de Brexit zullen EU-burgers waarschijnlijk nog steeds zonder visum van en naar het VK kunnen reizen. Die maatregel maakt deel uit van een nieuw migratiesysteem dat de Britten aan de EU gaan voorleggen bij de Brexitonderhandelingen. Omdat het VK uit de EU wil stappen, moet het ook zijn migratiebeleid hervormen.

EU-burgers zullen na de Brexit geen visum nodig hebben om van en naar het VK te reizen. Als het voorstel erdoor komt tenminste. Dat melden “verschillende bronnen” aan de Britse krant The Times. De maatregel, die de Britten op lange termijn willen doorvoeren, zal deel uitmaken van het hervormde migratiebeleid van de Britten na de Brexit. Wel zullen EU-burgers niet zolang als ze willen kunnen blijven in het VK. Wie in het VK werkt, moet aan een nieuwe reeks migratierichtlijnen voldoen. Zo willen de Britten de Europese lidstaten quota opleggen om het aantal werknemers uit EU-landen te beperken. De Britten willen vooral bedrijven de mogelijkheid geven om hooggeschoolden in hun land te houden. Het is afwachten tot de onderhandelingen of de EU daarmee akkoord zal gaan.

Geen vrij verkeer van personen

Ook betekent dit niet dat na de Brexit het vrij verkeer van personen van kracht zal blijven, zoals overal in de EU. “Wat EU-burgers niet zullen kunnen, is zomaar beginnen werken of andere voordelen claimen”, zegt een onderhandelaar aan de Times. “Er zullen andere regels zijn.”

Eerder gaf de Britse regering aan dat het een tijdelijke douane-unie met de Europese Unie wil na de Brexit in maart 2019 om bedrijven meer zekerheid te geven. Guy Verhofstadt, de voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement, noemde dat voorstel een “fantasie”. Ook wil de Britse regering geen grenscontroles na de Brexit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...