Als ie nog wil rijden, moet Sergio Herman terug naar de rijschool om zijn rijbewijs te halen

Als ie nog wil rijden, moet Sergio Herman terug naar de rijschool om zijn rijbewijs te halen

Dat het ’n snelle kerel is, dat weten we al van Sergio Herman. Maar nu heeft de politierechter er genoeg van: de sterrenchef moet een fikse boete betalen en mag ook opnieuw z’n rijbewijs halen. Voor wie zelf schrik krijgt: Herman reed 105 waar hij 50 mocht, zo snel heb je ’t dus nog niet vlaggen.

Geen commentaar van Sergio Herman zelf, gisteren, want hij was zelf niet aanwezig toen de rechter hem veroordeelde tot een geldboete, het intrekken van z’n rijbewijs en het opnieuw doen van z’n rijexamens. Allebei, ook de theorie dus. De Brugse politierechter achtte dat nodig, niet alleen omdat Hermans écht snel reed, maar ook omdat het niet de eerste keer is.

De topchef, bekend om z’n smakelijke uitspraken als jurylid in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant en natuurlijk als chef in eerst Oud Sluis en dan The Jane, met nog verschillende nevenprojecten, reed in september vorig jaar een slordige 105 kilometer per uur waar maar vijftig toegelaten was. Het ging om een zone in Brugge waar werken aan de gang waren.

Zwaardere straffen

En da’s dus niet de eerste keer: Herman reed in 2014 al eens bijna 134 kilometer per uur waar hij negentig mocht, op de E34. Dat maakt hem een recidivist, en dus kreeg hij een boete van 720 euro en drie maanden rijverbod. Maar daar blijft het dus niet bij.

Want sinds 2014 moet je ook een medische en psychologische check laten uitvoeren, het is dus niet alleen de uitslag van z’n examen die bepaald of Herman opnieuw achter het stuur mag kruipen. Als je weet dat er tussen je theoretisch en praktisch rijexamen enkele maanden moet zitten, dan duurt het alweer even voor de topkok terug zélf naar z’n keuken mag sjezen.

Gesponsorde artikelen